ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες αντιμέτωποι με τη «λαίλαπα» Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Άμεσα μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών από την ενεργειακή κρίση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή της κατάστασης και να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από την ακρίβεια στην ενέργεια -κατά βάση- και στα βασικά ήδη κατανάλωσης, απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, με την Κουμουνδούρου να επανακαταθέτει διαρκώς τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα θέματα. Οι εξελίξεις, όμως, στην ανατολική Ευρώπη προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, με τη χώρα μας να μην μένει ανεπηρέαστη – όπως φυσικά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Πλέον, η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τείνει να γίνει εφιαλτική κάθε φορά που φτάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος ή φυσικού αερίου, αλλά και όποτε οι οδηγοί βάζουν καύσιμα στα αυτοκίνητα τους. Λαμβάνοντας, δε, ως δεδομένο ότι η κρίση στην ενέργεια είχε ξεκινήσει πολύ πριν την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «λαίλαπα» Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, πάνω στις διεθνείς αυξήσεις των τιμών ήρθε να κουμπώσει και η κυβερνητική πολιτική, που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις. «Παρακολουθούν την κατάσταση σαν απλοί παρατηρητές. Σαν “τροχονόμοι”. Δεν προσπαθούν καν να μετριάσουν τις επιπτώσεις, προσπαθούν απλά να κρύψουν τις ευθύνες τους», είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ, η πώληση των δικτύων, η συμμετοχή της χώρας μας στο λεγόμενο χρηματιστήριο ενέργειας, η βίαιη και χωρίς πρόγραμμα απολιγνίτοποίηση και η ανοχή που δείχνει το Μαξίμου στα καρτέλ, είναι κατά την Κουμουνδούρου οι βασικοί λόγοι που οδηγήθηκαν τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση.

Το ερώτημα που τίθεται προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση – λαμβάνοντας πάντα υπόψιν μας και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αρχικά, επαναλαμβάνουν ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για το πρόβλημα.

Στη συνέχεια, τονίζουν ότι πρέπει εδώ και τώρα να ληφθούν τα μέτρα που ο αρχηγός τους έχει προτείνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η μείωση στο ελάχιστο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Στην επισήμανση ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σαϊκούρας έχει προειδοποιήσει ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει δημοσιονομικά μπλεξίματα, απαντάνε ότι αυτό θα έπρεπε το Μαξίμου να το σκέφτονταν πριν αρχίσει το μεγάλο «φαγοπότι», με τα 7 δις των απευθείας αναθέσεων.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει άμεσα να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά ήδη διατροφής, να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος, αλλά και να μπει «φρένο» στις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κρίση και να θησαυρίσουν στη πλάτη των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...