ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομία, ακρίβεια και ουκρανική κρίση έχουν σημάνει εκλογικό «συναγερμό»

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν φόβοι για έναν πιθανό εκλογικό… αιφνιδιασμό!

«Συναγερμός» για την πιθανότητα ενός πιθανού εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβερνητική πλευρά έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το κλίμα αβεβαιότητας που προκαλεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά και η «έκρηξη» της ακρίβειας.

Την παραπάνω άποψη φαίνεται πως ασπάζεται, πλέον, και ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα πάει στο τέλος αλλά ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα, παρουσιάζοντας υποψηφίους, εν μέσω κρίσης παρουσίασε τον κ. Χρυσοχοΐδη σήμερα ως υποψήφιο στη Β’ Αθήνας», τόνισε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η έναρξη της «πασαρέλας» υποψήφιων βουλευτών από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάει ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει σύντομα τη λύση των εκλογών. Η βασική του αίσθηση είναι πως «δεν θα αντέξει» -όπως, επίσης, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη- διότι «έχει οδηγηθεί σ’ ένα οικονομικό αδιέξοδο με τις επιλογές του».

Ένας ακόμα λόγος που οδηγεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα ότι οι κάλπες δεν βρίσκονται πολύ μακριά, εκτός της οικονομίας και της ακρίβειας, είναι και η κρίση στην Ουκρανία. Δεν είναι λίγα εκείνα τα πρόσωπα στην Κουμουνδούρου που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση προς όφελος.

Αφενός για να «φορτώσει» στις συνέπειες του πολέμου τα δικά του οικονομικά αδιέξοδα και την ακρίβεια, αφετέρου για να πατήσει στον λογικό φόβο που προκαλείται στους πολίτες από την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Αυτός είναι και ο λόγος που κατά την άποψη τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους συμμαχικούς κύκλους στο ουκρανικό μέτωπο, για να παρουσιάσει ένα ηγετικό προφίλ, χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για την Ελλάδα αυτές οι ενέργειες του.

Στο ερώτημα «τι θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα;», οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα είναι κατηγορηματικοί. Η θέση τους δεν έχει αλλάξει ούτε κατά το ελάχιστο. Επιμένουν να ζητάνε εκλογές, γιατί κάθε μέρα που η παρούσα κυβέρνηση παραμένει στη θέση της, τόσο χειρότερη γίνεται η ζωή των ελλήνων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό για τη χώρα, και τον ελληνικό λαό, είναι να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει μονόδρομος. Ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές και ότι δεν είναι φυσιολογικό η Ελλάδα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία, ούτε η ακρίβεια να εξαφανίζει μέσα σε λίγες ημέρες τα πενιχρά εισοδήματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...