ΣΥΡΙΖΑ: «Νίκη» Σκουρλέτη στη μίνι κόντρα με Σπίρτζη

Μοιραστειτε το

Την πρόταση της «Ομπρέλας» για την εξ οφίτσιο συμμετοχή των αντιπροσώπων των των νομαρχιακών οργανώσεων στο Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ενέκρινε χθες η Πολιτική Γραμματεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση των Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Ζαχαριάδη -που είναι υπεύθυνοι για την τοπική αυτοδιοίκηση- για τη συγκρότηση ενός κέντρου που θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις συμμαχίες της Κουμουνδούρου ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είχε προκαλέσει την αντίδραση της εσωκομματικής μειοψηφίας.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος, πάρα το γεγονός πως στο εν λόγω όργανο θα συμμετείχαν 131 άτομα, χωρίς τη de facto συμμετοχή των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτή η πρόταση προχωρούσε, αυτό θα σήμαινε πως η κομματική βάση θα έμενε επί της ουσίας εκτός της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Στην Κεντρική Επιτροπή δεν πάρθηκε απόφαση και το θέμα παραπέμθηκε στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, όπου επανήλθε η πρόταση Σπίρτζη-Ζαχαριάδη. Εκεί εκφράστηκε διά στόματος Πάνου Σκουρλέτη, ξανά η αντίθεση της «Ομπρέλας».

Η «μειοψηφία», με τη σειρά της ζήτησε να συμμετέχουν στο Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι 60 εκπρόσωποι των εδαφικών νομαρχιακών οργανώσεων, κάτι που τελικά αποδέχθηκε η Πολιτική Γραμματεία.

Επομένως, ο Πάνος Σκουρλέτης πέτυχε μια μικρή «νίκη» για λογαριασμό της «Ομπρέλας», εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη και της «πλειοψηφίας», με τον τελευταίο να επιμένει ότι η απόφαση κινείται προς «λάθος κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τον «θερμό» κοινοβουλευτικό Δεκέμβρη

Δημοσκόπηση GPO: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής Βαρουφάκης

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...