ΣΥΡΙΖΑ: Μιντιακή αντεπίθεση με αιχμή τα εργασιακά – Το σχέδιο που έχει ήδη εγκρίνει ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Τους τρόπους που θα τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν την πρόταση τους για τα εργασιακά, αλλά και γενικά το εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας που έχουν καταρτίσει, στους πολίτες, αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ, που προβληματίζονται από τη κυβερνητική μιντιακή υπεροπλία, αλλά και τις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν την περίοδο 2015-2019.

Η δουλειά που έγινε στο επίπεδο της κατάρτισης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Σταθάκη και την ομάδα του, έχει ικανοποιήσει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα. Χθες, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε ίσως το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του σχεδίου, που δεν είναι άλλο από την πρόταση για το αύριο στις εργασιακές σχέσεις.

Η συγκρότηση του συγκεκριμένου πλαισίου θέσεων για την εργασία, κρίνονταν από όλους στη Κουμουνδούρου επιβεβλημένη. Αφενός, γιατί η στήριξη του κόσμου της εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για ένα κόμμα που θέλει να εντάσσει τον εαυτό του στην Αριστερά. Αφετέρου, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζονταν άμεσα μία δυναμική απάντηση απέναντι στη κυβέρνηση μετά τη ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, που ανέτρεψε μέσα σε μία νύχτα όλο το θεσμικό πλαίσιο που γνωρίζαμε δεδομένο ως τις μέρες αυτές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το πρόγραμμα τους για τα εργασιακά είναι απολύτως ρεαλιστικό, δεν επιβαρύνει, αλλά αντίθετα, ενισχύει την οικονομία και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των εργαζόμενων για τον 21ο αιώνα. Πλέον, ο στόχος που θέτουν δεν είναι άλλος, παρά να καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες ότι ο δρόμος που προτείνουν βρίσκεται στον αντίποδα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως είναι ο μοναδικός τρόπος να μην ξαναβυθιστούν οι εργαζόμενοι στην καταστροφή, όπως έγινε στα χρόνια των μνημονίων.

Μπορεί ο στόχος να φαίνεται, σχετικά, βατός, όμως στη Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να ξεπεράσουν δύο πολύ σημαντικούς σκοπέλους. Ο πρώτος είναι η μιντιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας, που κατά την άποψη τους, πνίγει, φιμώνει και προσπαθεί να γελοιοποιήσει οποιαδήποτε άλλη φωνή ακούγεται, πέρα από εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τρόπος που σκέφτονται να ξεπεράσουν αυτή τη δυσκολία, είναι το διαδίκτυο. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αρχίσει σύντομα μία μεγάλη ιντερνετική καμπάνια, μέσω της οποίας θα ενημερώνει τους πολίτες για το τι τους περιμένει με τους νέους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση (αλλαγές στα εργασιακά, πτωχευτικός κώδικας, αλλαγές στη Παιδεία και αυτές που προωθούνται στη κοινωνική ασφάλιση και τη δημόσια υγεία). Παράλληλα, στην ίδια καμπάνια θα ξεδιπλώνονται και οι δικές του προγραμματικές θέσεις, ως απάντηση στη λαίλαπα -όπως τη χαρακτηρίζουν- Μητσοτάκη.

Ο δεύτερος τόπος τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να σπάσουν το μονοπώλιο που θεωρούν ότι κατέχει η Νέα Δημοκρατία στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι οι παραδοσιακές εξορμήσεις. Σε γειτονιές, σε τόπους δουλειάς και όπου αλλού μπορούν, όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και οι πρώην υπουργοί, θα κληθούν να μεταφέρουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν και τις διαδικτυακές θεματικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος, ελπίζοντας ότι σύντομα θα μπορούν να γίνουν και διά ζώσης.

Την ίδια, πάντως, στιγμή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη καχυποψία των ψηφοφόρων που πίστεψαν στην «Αλλαγή» που οραματίζονταν η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και η οποία δεν ήρθε ποτέ, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει.
Αν και στη φαρέτρα τους έχουν όλα τα θετικά που πέτυχαν την περίοδο 2015-2019, γνωρίζουν πολύ καλά πως η επίκληση τους δεν αρκεί.

Πρέπει να καταφέρουν τους πολίτες πως η δεύτερη φορά θα είναι διαφορετική και πως το πρόγραμμα τους θα μπορεί να γίνει πράξη. Ως συμμάχους σε αυτή τη προσπάθεια έχουν την… απουσία μνημονίων από τον ορίζοντα, αλλά και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το νέο ΕΣΠΑ και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που αν μη τι άλλο δημιουργούν αισιοδοξία για το αύριο της ελληνικής οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνητρα σε εμβολιασμένους: Γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τους νέους – Οι επόμενες διευκολύνσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...