ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στην ενημέρωση της Βουλής για τις φωτιές – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Μοιραστειτε το

Ο χθεσινός ανασχηματισμός ήρθε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά καθώς σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς ανέλαβε εν τέλει την ευθύνη για την «καταστροφική διαχείρηση» της κρίσης

Με το βλέμμα στην ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές της 25ης Αυγούστου στη Βουλή, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την «αναδιάταξη» του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία όπως λένε στην Κουμουνδούρου ήταν επί της ουσίας… επικοινωνιακή.

Την ίδια ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη αναφορικά με το θέμα των πυρκαγιών, με εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις του κυβερνώντος κόμματος με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο χθεσινός ανασχηματισμός ήρθε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά καθώς σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς ανέλαβε εν τέλει την ευθύνη για την «καταστροφική διαχείριση» της κρίσης.

Οι τόνοι αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Βουλής για τις πυρκαγιές, την οποία γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, o οποίος κατά το προηγούμενο διάστημα μίλησε για αλαζονεία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών οι οποίοι «πιστεύουν ότι τα έκαναν όλα καλά».

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. Αυτό άλλωστε θα είναι και ένα από τα σημεία που αναμένεται να εστιάσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την αγόρευσή του από το βήμα της Βουλής.

Την ίδια ώρα οξύ ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό του Μέγαρο Μαξίμου που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής με την Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός έκανε τις αλλαγές «ενώ οι εστίες ακόμα σιγόκαιγαν» και «αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους».

Ειδική αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Άκη Σκέρτσο «που με τα ψέματά του για τα εναέρια Μέσα πυρόσβεσης, τα οποία επιβεβαίωσε μέχρι και ο κ. Χαρδαλιάς, εξόργισε όλη την Ελλάδα» και στην Αριστοτελία Πελώνη για την οποία σημειώνεται ότι υποβαθμίστηκε «ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της».

«Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...