ΣΥΡΙΖΑ: Με προτάσεις για τους πυρόπληκτους αλλά και κριτική στο επιτελικό κράτος ο Τσίπρας στη Βουλή

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιδιώκει την πολιτική εκμετάλλευση των καταστροφικών πυρκαγιών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ασκήσει κριτική στο επιτελικό κράτος και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με έναν διπλό στόχο αναμένεται να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί: Από τη μια θα παρουσιάσει προτάσεις για τη δασοπροστασία και την ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων και από την άλλη θα ασκήσει κριτική στο επιτελικό κράτος βάζοντας στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση τηρώντας τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκληρή κριτική για τους επιμέρους χειρισμούς χωρίς να προσφεύγει στην ακραία πολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί για να κερδίσει πόντους από τον πόνο των πυρόπληκτων.

Στον πρωθυπουργό προσωπικά αναμένεται να στοχεύσει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας από τη μία να τον θέσει προ των ευθυνών του και από την άλλη να δημιουργήσει «ρωγμές» στο δημόσιο προφίλ του, χωρίς τη χρήση ακραίων χαρακτηρισμών.

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη «να στηριχθούν οικονομικά οι πληγείσες περιοχές, ώστε μετά την οικολογική καταστροφή να μην ακολουθήσει η ερήμωση».

«Αυτό σημαίνει πρώτα απ’ όλα άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους ανθρώπους που επλήγησαν –και φυσικά όχι δάνεια που θα τους φορτώσουν με χρέος- αλλά σημαίνει και την ανάγκη ανακατανομής των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ –ένα θέμα που μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει η κυβέρνηση», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κοινωνία, θα είναι προτάσεις μάχης απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να σταματήσει την καταστροφή με τις πυρκαγιές και από ό,τι φαίνεται δεν έχει σχέδιο να σταματήσει ούτε την οικονομική καταστροφή» έδωσε το στίγμα της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Όσον αφορά το επιτελικό κράτος ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε καυστικά ότι «ήταν τεράστια “επιτυχία” ότι φέτος στη χώρα έχουμε περισσότερο από 1,2 εκ. στρέμματα καμένα και σε σχέση με πέρσι έχουμε αύξηση των καμένων εκτάσεων που ξεπερνά το 450%. Αυτές τις μέρες είδαμε τι σημαίνει επιτελικό κράτος. Σημαίνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην Εύβοια γιατί ήταν στην Πάρνηθα, σημαίνει τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται μέσα στην καταστροφή και να λένε ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά, σημαίνει το γραφείο του κ. Μητσοτάκη να λέει ψέματα για το πόσα εναέρια μέσα υπάρχουν, με τον κ. Σκέρτσο να κάνει λόγο για 74 και τον κ. Χαρδαλιά να ενημερώνει ότι είναι μόλις 20».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στους ανεμβολίαστους μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...