ΣΥΡΙΖΑ: Με μπόλικη… Novartis αρχίζει η εβδομάδα

Μοιραστειτε το

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι, πλέον, και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, θα ξεκινήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς με τον τρόπο που έκλεισε η προηγούμενη. Με κατά μέτωπο επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης -κυρίως- και του ΠΑΣΟΚ -δευτερευόντως- για την υπόθεση Novartis, καθώς στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το «σχοινί» όσο μπορούν.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αθώωση των εμπλεκόμενων πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων που κατηγορήθηκαν ότι έστησαν τη «σκευωρία» γύρω από την ελβετική πολυεθνική, είναι η απόδειξη ότι η όλη ιστορία ήταν κατευθυνόμενη από κυβερνητικούς κύκλους.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι, πλέον, και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό. Προσθέτουν, δε, ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως «σκευωρία», κατέπεσε και επίσημα στη Δικαιοσύνη. Επομένως, μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει επιμελώς την αντεπίθεση του.

«Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κε Μητσοτάκη. Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Ότι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν», τόνισε σε δήλωση του, το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ξεκάθαρα πως το κόμμα του δεν θα αφήσει την υπόθεση να περάσει έτσι. Και σχεδιάζει να το κάνει με ποικίλους τόπους. Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του υποστηρίζουν ότι για όποιο πολιτικό πρόσωπο υπάρχουν «σκιές» και χρήματα που δεν δικαιολογούνται στους λογαριασμούς του, η υπόθεση θα πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο.

Μέχρις ότου να φτάσουμε εκεί, η Κουμουνδούρου θα χρησιμοποιήσει τα όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια, στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά, σκοπεύει να στοχεύσει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά ο χαρακτηρισμός «συμμορία» που είχε αποδώσει από το βήμα της Βουλής προς τους δημοσιογράφους και τους εκδότες εναντίον των οποίων ασκήθηκαν οι διώξεις που, πλέον, με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ανήκουν στο παρελθόν.

Η αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού, θεωρείται κατά τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, που παραβίασε κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας αυτών των προσώπων. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι από μόνο του αρκεί για να αποδειχθεί πως η όλη κατηγορία της «σκευωρίας» ήταν πολιτικά κατευθυνόμενη και είχε ως στόχο να συγκαλύψουν όλες τις πλευρές της ιστορίας.

Εκτός από τα παραπάνω, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να χτυπήσει την κυβερνητική πλευρά -και προφανώς και το ΠΑΣΟΚ- σε δύο ακόμα σημεία.

Πρώτον, στην καταγγελία της Ελένης Τουλουπάκη, ότι έχει παραποιηθεί κατά τη μετάφρασή του επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που υπάρχει στην δικογραφία του σκανδάλου Novartis και έχει αφαιρεθεί από αυτήν το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Και δεύτερον, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται με την υπόθεση και που έχουν αδιευκρίνιστα ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, η υπόθεση Novartis θα έχει δεσπόζουσα θέση και στις επόμενες εκλογές, όπως ακριβώς είχε και σε εκείνες του 2019.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...