ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα ανοίγματα, στόχος η συσπείρωση

Μοιραστειτε το

Εν μέσω αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, τις «μπίζνες» του Ανδρέα Πάτση, αλλά και για «γαλάζιες» δουλειές με το δημόσιο από πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο περίγυρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι δεδομένο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί στους «δικούς του».

Επιχείρηση συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα ανοίγματα προς τα συντηρητικότερα τμήματα της κοινωνίας που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου θέλει να θέσει σε κίνηση ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, με ορίζοντα την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου.

Είναι προφανές πως όσο θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες, τόσο θα σκληραίνει και η πολιτική αντιπαράθεση. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούν να καταστήσουν σαφές προς το Μέγαρο Μαξίμου, πως θα «ματώσει» μέχρι τις εκλογές.

Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με εκλογικά κοινά, όπως είναι οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι συνταξιούχοι, που παραδοσιακά βρίσκονται πιο κοντά με τη Νέα Δημοκρατία και που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την ακρίβεια.

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα της συσπείρωσης των ανθρώπων που παραδοσιακά ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία. Και η επιχείρηση αυτή έχει και πάλι ως βασικό πρωταγωνιστή τον τέως πρωθυπουργό, που σήμερα το πρωί, στις 09.00, θα μιλήσει στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό, «Στο Κόκκινο 105.5».

Εν μέσω αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, τις «μπίζνες» του Ανδρέα Πάτση, αλλά και για «γαλάζιες» δουλειές με το δημόσιο από πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο περίγυρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι δεδομένο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί στους «δικούς του».

Να δείξει, με λίγα λόγια, τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν όλα τα «γρανάζια» του κόμματος τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η δημοσκοπική ανατροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη το βράδυ των εκλογών.

Απεργία – ορόσημο

Ένας πρώτος σταθμός σε αυτή τη μακρά πορεία, αποτελεί είναι αναμφίβολα η απεργιακή κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδας. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει την πρώτη πανεργατική κινητοποίηση εν μέσω πληθωρισμού, που στην ουσία αποτελεί διαμαρτυρία για την κυβερνητική πολιτική.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άμεσο συμφέρον να φανεί η λαϊκή οργή για την ακρίβεια. Επομένως, η επιτυχία της απεργίας αποτελεί μονόδρομο. Και σε αυτή την κατεύθυνση στρέφει η Κουμουνδούρου όλες της τις δυνάμεις.

Χθες, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη εξόρμηση για την ενημέρωση των πολιτών ενόψει της κινητοποίησης της 9ης Νοεμβρίου, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες μέλη του κόμματος, ακόμα και βουλευτές, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι παρεμβάσεις αναμένεται να πυκνώσουν τις επόμενες ημέρες και να κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκλοπές και «γαλάζια σκάνδαλα» σε πρώτο πλάνο

Τσίπρας: Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στην εθνική πολεμική βιομηχανία

Ηλιόπουλος κατά Οικονόμου: Ξεπέρασε τον εαυτό στη διαστρέβλωση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...