ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνει την επίθεση για τις δημοσκοπήσεις και «ξεψαχνίζει» όλο το Υπουργικό Συμβούλιο

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος (όσο τουλάχιστον μπορεί ως αξιωματική αντιπολίτευση) την υπόθεση της πιθανής της χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω της λεγόμενης «Λίστας Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας Opinion Poll είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βάλει στο στόχαστρο και τις σχέσεις του Άδωνη Γεωργιάδη με την εταιρία Ιnterview.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ξεκινήσει να «ψάχνουν» τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με δημοσκόπους, ελπίζουν να βγάλουν και κάποιο ακόμα «λαβράκι», πριν την έναρξη της Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα όσα η Κουμουνδούρου καταγγέλλει.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της ενημέρωσης και στην αποτύπωση των εκλογικών τάσεων μέσω των δημοσκοπήσεων, δεν αποτελεί ένα κομμάτι στη συνηθισμένη σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, αλλά ζήτημα «ομαλής λειτουργείας του δημοκρατικού πολιτεύματος», όπως επανειλημμένα έχουν υποστηρίξει.

Και προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν κάτι. Δεν βρίσκονται στο στόχαστρο τους τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά η κυβέρνηση. «Δεν εγκαλείται ούτε ο δημοσιογραφικός κόσμος, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης. Όποιος το νομίζει ας διαβάσει πιο προσεκτικά το κείμενο. Ελέγχεται η κυβέρνηση, ως οφείλει να συμβαίνει», δήλωσε χθες η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στο σωστό πλαίσιο.

«Ναι έπρεπε να στηριχθούν τα ΜΜΕ στη συνθήκη του Covid, όπως όλες οι επιχειρήσεις. Το θέμα είναι ο τρόπος -να υπήρχε μια κοινοβουλευτική επιτροπή ή να ήταν δημοσιοποιημένα τα κριτήρια της χρηματοδότησης. Με τη λίστα Πέτσα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μόνο κριτήριο ήταν η φιλοκυβερνητική στάση των μέσων», είπε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτός από τα λεφτά που κατευθύνθηκαν προς τα ΜΜΕ μέσω της λεγόμενης «Λίστας Πέτσα», η Κουμουνδούρου στοχεύει και στις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Εκτός από τη γνωστή υπόθεση της Opinion Poll, πλέον έχουν στα χέρια τους και μία δεύτερη υπόθεση. Τη σχέση και τη χρηματοδότηση της εταιρίας Ιnterview, στην οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται μετά από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» να έδωσε χρήματα από το υπουργείο Ανάπτυξης με απευθείας ανάθεση.

Το νέο αυτό στοιχείο που θεωρούν στη Κουμουνδούρου ότι έχουν στα χέρια τους, τους οδηγεί σε έναν «μαραθώνιο» αναζητήσεων μέσω της «Διαύγειας», προκειμένου να ψάξουν και για άλλα «λαβράκια», έτσι ώστε να φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τη κυβέρνηση. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει πολλές ακόμα ανάλογες περιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...