ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοδεχούμενη» η πρόταση της κυβέρνησης για διεύρυνση της Εξεταστικής μέχρι το 2015

Μοιραστειτε το

Ως «κίνηση πανικού» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ρελάνς της ΝΔ σχετικά με τη διεύρυνση της περιόδου που πρέπει να ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή για τυχόν χειραγώγηση μέσων ενημέρωσης

Με ένα μεγάλο «ναι» απαντάει η Κουμουνδούρου στην κυβερνητική «ρελάνς» για διεύρυνση του χρονικού ορίζοντα που θα εξετάσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, καθώς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν τη δική του πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να αποφασίσει εκείνη (στην οποία έτσι κι αλλιώς θα πλειοψηφούν οι «γαλάζιοι» βουλευτές) για τον χρονικό ορίζοντα που θα διερευνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου δεν δείχνει να αιφνιδιάζεται από τη κυβερνητική πρόταση και απαντάει «καλοδεχούμενη». Βέβαια, υποστηρίζει ότι είναι «προσχηματική», σημειώνοντας πως «η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία».

«Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;», αναρωτιούνται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν από τη πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μέσα σε λίγες ώρες οι απαραίτητες 120 βουλευτικές υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς τάχθηκαν υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Η ρελάνς της ΝΔ

Και ενώ το πολιτικό σκηνικό μυρίζει μπαρούτι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για διεύρυνση της περιόδου έρευνας, ώστε να αφορά και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2015 και μετά. Δηλαδή η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει έρευνα για την προσπάθεια ελέγχου των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με όσα έχει καταγγείλει κατά καιρούς η ΝΔ όπως η προσπάθεια δημιουργίας του αποκαλούμενου και «ΣΥΡΙΖΑ channel» με τα Βοσκοτόπια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε στα ανίψια του επί 4 χρόνια και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του

Σωτήρης Λαφαζάνης: Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο – Γιατί θα γίνει νεκροψία

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη – Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...