ΣΥΡΙΖΑ: Η υψηλή πολιτική μπορεί να περιμένει – Στροφή στην καθημερινότητα από την Κουμουνδούρου

Μοιραστειτε το

Από χθες κιόλας, όλα τα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στραφεί εναντίον του Μεγάρου Μαξίμο

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα συνέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, πέρασαν στην ιστορία. Πλέον, στην Κουμουνδούρου έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην επόμενη μεγάλη μάχη, που δεν είναι άλλη παρά η εκλογή από την κομματική βάση του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής, στις 15 Μαΐου.

Μέχρι, όμως, να φτάσουμε ως εκεί, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύουν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους. Και κυρίως στο ζήτημα της ακρίβειας, όπου εκτός από τις ευθύνες που καταλογίζουν στην κυβέρνηση, θέλουν να παρουσιάσουν και τις δικές τους προτάσεις διεξόδου από τη κρίση.

Από χθες κιόλας, όλα τα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στραφεί εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου. Οι τιμές της ενέργειας και οι εκτός ελέγχου λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν στους πολίτες, είναι το βασικό σημείο που στοχεύουν. Το ζήτημα, πέρα από την πολιτική του διάσταση, είναι καθαρά πρακτικό, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού καλούνται να πληρώσουν ποσά που αδυνατούν να καταβάλλουν.

Γι αυτό τον λόγο και όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου χτυπούν την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο σημείο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκαν διεξοδικά στο γεγονός ότι, χθες, η τιμή χονδρικής στο ρεύμα στην Ελλάδα ήταν στα 255 ευρώ, ενώ η δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη ήταν 45% πιο κάτω, στην Ιταλία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, λένε, η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις, σαν να είναι φυσικό φαινόμενο. Όπως, μάλιστα, τονίζουν από την Κουμουνδούρου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις τιμές του ρεύματος, καθώς δική του απόφαση ήταν η βίαιη απολιγνιτοποίηση και η περεταίρω αύξηση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο η απόδοση ευθυνών, αλλά και η παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος τους, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Συνέδριο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως «η καταπολέμηση της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης της εργασίας και η συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», αποτελούν τον βασικό άξονα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.

Για τον λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από όλα τα στελέχη του κόμματος, αυτές τις ημέρες που θα βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, να μεταφέρουν στους πολίτες την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

«ΣΥΡΙΖΑ παντού, ενωμένοι σαν μια γροθιά» – Το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...