ΣΥΡΙΖΑ: Η καθημερινότητα προηγείται της υψηλής πολιτικής – Επίθεση με προτάσεις κατά της ακρίβειας

Μοιραστειτε το

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκρηκτική αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, υπηρεσίες και προϊόντα. «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αυτό που πληρώνουμε είναι πως η κυβέρνηση που δεν παρενέβη έγκαιρα», κατά την Κουμουνδούρου.

Την άμεση λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας ζητάει από τη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας τη παράλληλα υπεύθυνη για αυτή τη εκρηκτική αύξηση των τιμών η οποία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο εν μέσω πανδημίας τη ζωή των πολιτών.

Οι εκρηκτικές αυξήσεις που σημειώνονται εδώ και μήνες σε είδη πρώτης ανάγκης, δεν αποτελούν έκπληξη για τη Κουμουνδούρου. Αντίθετα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν, ότι πρόκειται για μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τα αρμόδια υπουργεία έβλεπαν εδώ και μήνες της τιμές να τραβούν την ανηφόρα, παρακολουθώντας ατάραχη να αδειάζει καθημερινά το πορτοφόλι των Ελλήνων, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως προφανής λόγος.

Από τον Μάιο κιόλας, έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, του ΕΒΕΑ, του Ινστιτούτου Καταναλωτών, του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών και της ΕΚΠΟΙΖΩ, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν από τη κυβέρνηση να λάβει μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ τον Ιούνιο κατέθεσαν και σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τις δυσμενείς προβλέψεις για το άμεσο μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως τη κυβέρνηση. Παρότι αναγνωρίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος της κρίσης προέρχεται από το εξωτερικό, δεν σταματούν να επισημαίνουν πως για τις τεράστιες αυξήσεις ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική. «Η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις» του κ. Χατζηδάκη, όταν ήταν αρμόδιος υπουργός –προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο», υπογράμμισε, χθες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αυτό που πληρώνουμε είναι πως η κυβέρνηση που δεν παρενέβη έγκαιρα, ακόμα και σήμερα λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει, ενώ οι επιπτώσεις πια είναι ορατές στην τσέπη της ελληνικής κοινωνίας.

Έστω και τώρα, μπροστά στο κίνδυνο νέων μεγάλων ανατιμήσεων που θα επιφέρουν οι ιστορικά υψηλές τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές της εμμονές περί «αυτορρύθμισης» της αγοράς και να λάβει μέτρα προστασίας των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου προτείνει:

– Να υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά.

– Να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις.

– Να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα «golden boys» της ΝΔ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων – Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Εμβολιασμοί: Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας – Ποιους αφορά

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...