ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος: Ο κόσμος στήριξε μαζικά το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

Μοιραστειτε το

«Το μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Είναι επικίνδυνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

«Χθες γεννήθηκε ένα πραγματικά λαϊκό, αριστερό, δημοκρατικό κόμμα. Απ’ όλη την Ελλάδα είδαμε εικόνες ανθρώπων όλων των ηλικιών να στηρίζουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που μαζικά στείλαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας «στο Κόκκινο».

«Το μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει, και αυτή και η πολιτική της. Είναι επικίνδυνη αυτή η κυβέρνηση, όπως και όσοι σχεδιάζουν κυβερνήσεις τεχνοκρατών…», επισήμανε και τόνισε: «Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συντονίζει τη λεηλασία των Ελλήνων πολιτών. Έχει περάσει το σημείο αναντίστρεπτης φθοράς».

Ερωτηθείς για τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, που «πανηγυρίζουν» στη ΝΔ, ευχήθηκε καλή τύχη στην κυβέρνηση γιατί όπως είπε πολύ σύντομα «ο κόσμος θα καταλάβει ότι με 248 εκατ. ευρώ το έως 600 ευρώ στήριξη στο ρεύμα’ που υπόσχεται η ΝΔ είναι κοροϊδία, θα δει ότι θα συνεχίζει να αυξάνεται η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια». «Εμάς μας ενδιαφέρουν οι ζωντανές δημοσκοπήσεις, στο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει το προνόμιο να κάνει ανοικτές εκδηλώσεις και ο πρόεδρός του να γυρίζει όλη τη χώρα», είπε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκρουσε τον κώδωνα ότι «είναι κρίσιμο να δημιουργηθούν κινήματα κατά της ακρίβειας καθώς και ένα κίνημα αλληλεγγύης». «Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε τις εκλογές», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, τόνισε: «Στις εκλογές μας ψήφισαν 110.000 νέα μέλη κι από μόνο του αυτό δείχνει το πόσο δυναμικά μας στήριξε ο κόσμος. Η δημοκρατία και η συμμετοχή πάντα κερδίζουν τελικά, και δίνουν νόημα στις εκλογικές διαδικασίες. Ο λαϊκός κόσμος κατάλαβε το πολιτικό διακύβευμα και τη σημασία της συμμετοχής του στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γι’ αυτό και ψήφισε. Και ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί πλήρως την ανάγκη για το ρίζωμα του κόμματος στην κοινωνία. Το βασικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός κόμματος μαζικού».

«Πάντα ένα κόμμα της Αριστεράς αντιμετωπίζει κινδύνους για τη φυσιογνωμία του. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ιστορία. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να μην ενσωματωθεί ένα αριστερό κόμμα είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Από εδώ και πέρα θα κριθεί η φυσιογνωμία μας, από το πώς θα οργανώσουμε τη δουλειά μας μέσα στους κοινωνικούς χώρους. Η επαφή με τα λαϊκά στρώματα είναι η άγκυρα που θα μας κρατήσει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε: «Ομόφωνα από την Επιτροπή Καταστατικού μας έχει περάσει πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα θα έχει πρώτα μιλήσει η πλειοψηφία των μελών του. Πρόκειται για κάτι που γίνεται ήδη σε κόμματα του εξωτερικού, αλλά για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φέρνει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα».

«Η παρουσία του Ηλία Νικολακόπουλου θεσμική σοβαρότητα στη διαδικασία, σε αντίθεση με τον τρόπο άλλων κομμάτων σε αντίστοιχες εκλογές, όπου έπεφταν τα συστήματα, έγιναν καταγγελίες για νοθείες και λοιπά…» δήλωσε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ, και τόνισε: «Αυτά δεν τα βρίσκεις στην Αριστερά». Και ακόμη, αναφέρθηκε συγκεκριμένα «στην ανιδιοτέλεια των ανθρώπων της Αριστεράς που έβγαλαν αυτές τις εκλογές χωρίς κανένα πρόβλημα»

«Δεν μας κάνει πάντως καμία εντύπωση η κριτική της ΝΔ για το δικαίωμα ψήφου σε άτομα 15 ετών. Εξάλλου σήμερα ανακοινώθηκε ότι άλλοι 9.000 νέοι θα κοπούν από την είσοδο στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυτό αποδεικνύει και το μίσος της ΝΔ στη νέα γενιά. Σημειωτέο, πέρυσι 17.000 μείνανε εκτός ΑΕΙ λόγω της βάσης. Για τη ΝΔ τα νέα παιδιά είναι καλά μόνο για πελατεία στα κολέγια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δε φοβάται τα νέα παιδιά», επισήμανε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για το προοδευτικό αριστερό κόμμα, όταν στην Κυψέλη άνθρωποι από τη νιγηριανή κοινότητα που ζουν εδώ, εργάζονται εδώ, τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία μας, θεωρούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία -και χωρίς να πρέπει να ξέρουν καλό μπάσκετ για να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ. Αυτό το ποιοτικό χαρακτηριστικό απαντά και στο πού μετασχηματίζεται η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε τέλος ένα περιστατικό από τις χθεσινές εκλογές: «Πηγαίνοντας προς το εκλογικό κέντρο των Αμπελοκήπων συνάντηση μια μεγάλη γυναίκα που μου είπε ότι ήταν στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και ήρθε χθες να ψηφίσει για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είναι ένα μόνο ενδεικτικό περιστατικό του κλίματος που επικρατούσε κατά την εκλογική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώτος απολογισμός, η ημερομηνία-ορόσημο και ο στόχος για το επόμενο διάστημα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...