ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν «μητέρα των μαχών» για τα εργασιακά – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο/οδοστρωτήρα -όπως το χαρακτηρίζουν- του Κωστή Χατζηδάκη, αποτελεί την «μητέρα των μαχών»

Το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θέλει να στείλει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έχει ζητήσει από ολόκληρο το κομματικό επιτελείο να ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά με την μάχη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο/οδοστρωτήρα -όπως το χαρακτηρίζουν- του Κωστή Χατζηδάκη, αποτελεί την «μητέρα των μαχών». Γι αυτό και έχει δώσει σαφέστατες οδηγίες προς τους στενούς του συνεργάτες να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιτυχία της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 6ης Μαΐου.

Όπως φάνηκε και από τις συσκέψεις που πραγματοποίησαν τη προηγούμενη εβδομάδα, ολόκληρος ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα έχει στραφεί σε εκείνη την ημέρα. Όπως εγκαίρως σας ενημέρωσε το Newsbomb.gr, αυτό ήταν το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης που πραγματοποίησε τη προηγούμενη εβδομάδα ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τους νέους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων, έτσι ώστε να κινητοποιηθεί πλήρως ολόκληρους ο κομματικός μηχανισμός. Την ίδια στιγμή, μπαράζ επαφών με συνδικαλιστές είχε και η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στη μάχη ετοιμάζεται να μπει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αναμένεται να πάρει μέρος σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα. Στην εν λόγω εκδήλωση δεν θα συμμετέχουν μόνο συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα υπάρχουν εκπρόσωποι και από άλλες παρατάξεις, δείχνοντας ότι η Κουμουνδούρου επιλέγει τη μετωπική συμπαράταξη -τουλάχιστον σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι η συνδικαλιστική παράταξη του κόμματος της αξιωματικής επέλεξε να γυρίσει τη πλάτη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ – κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, βάζοντας πολλές φορές πλάτη για να τη στηρίξει. Δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αποτελείται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, πως αντί να ακούσει τη φωνή τους και να προκηρύξει πανεργατική κινητοποίηση για τις 6η Μαΐου, για την Πρωτομαγιά (που φέτος πέφτει Μεγάλο Σάββατο), εκείνη επέλεξε να συμπράξει με το υπουργείο Εργασίας και να απευθύνει κάλεσμα για τις 4 του ίδιου μήνα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στη κυβέρνηση και στους εργοδοτικούς φορείς.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό καταργεί το 8ωρο, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες –κάτι που σημαίνει μείωση μισθού- και καταργεί βασικές συνδικαλιστικές ελευθερίες, γυρίζοντας τη χώρα στον «μεσαίωνα». Υπενθυμίζουν, επίσης, διαρκώς πως ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η ΝΔ όταν ήρθε στην κυβέρνηση ήταν να μειώσει τα πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας.

«Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο καταργεί το 8ωρο και καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αλλά ταυτόχρονα διαλύει και οποιοδήποτε πλαίσιο ελέγχου της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΝΔ στηρίζει την εργοδοτική παραβατικότητα και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία», τόνισε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «το μήνυμά της κυβέρνησης στους εργοδότες είναι ξεκάθαρο: συμφέρει πιο πολύ να πληρώσεις πρόστιμο, παρά να πληρώσεις υπερωρίες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το «πλήγμα» Μπάιντεν σε Ερντογάν: Τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων- Γιατί τώρα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...