ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά μηνύματα Τσίπρα με πολλαπλούς αποδέκτες

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να εκτρέψει την προσυνεδριακή διαδικασία από τον βασικό της στόχο που δεν είναι άλλος παρά η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων γύρω από το κόμμα, ώστε το Συνέδριο να αποτελέσει το εφαλτήριο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε αυστηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο προσυνεδριακός διάλογος δεν θα μετατραπεί σε «αρένα» επίλυσης προσωπικών διαφορών, αλλά και ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις καταστατικές αλλαγές που προτείνει.

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα, τα στελέχη που ανήκουν στην «Ομπρέλα» -δηλαδή την εσωκομματική «αντιπολίτευση»- δέχονται συνεχείς διαδικτυακές επιθέσεις που ξεφεύγουν σε ορισμένες περιπτώσεις από τα ανεκτά πολιτικά όρια. Και αυτό συμβαίνει επειδή καταθέτουν τη διαφωνία τους σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κυρίως στα θέματα της εκλογής του προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος και όχι από το Συνέδριο, που έχουν προκαλέσει μεγάλες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου όπως είναι ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν δεχθεί πολλά απαξιωτικά, ακόμα και υβριστικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα από ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 500 στελέχη του κόμματος εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης υπέρ του Νίκου Φίλη, καθώς υπήρχαν μέχρι και ρατσιστικά σχόλια κάτω από ανάρτηση που είχε κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο συνέβη και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά τη περιβόητη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», όπου μίλησε για την «αστική αυτοπεποίθηση» του και την «ανασφάλεια» του Αλέξη Τσίπρα. Τα παραπάνω περιστατικά οδήγησαν τα στελέχη της «Ομπρέλας» να μιλήσουν για «ανθρωποφαγία», που ουδεμία σχέση έχουν με την παράδοση της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπου η εσωκομματική διαφωνία είναι καταστατικά κατοχυρωμένη.

Όπως είναι λογικό, αυτές οι κινήσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τέως πρωθυπουργό, που κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή, θέλησε να ξεκαθαρίσει προς όλους ότι τέτοιες αντιδράσεις όχι απλά δεν θα γίνονται ανεκτές από εδώ και στο εξής, αλλά εισηγήθηκε να υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές για τα μέλη του κόμματος που θα παρεκτρέπονται.

«Στο εξής οποιοσδήποτε σύντροφος ή συντρόφισσα, εννοώ μέλος του κόμματος -δεν μιλάω προφανώς για τους φίλους μας αλλά για τα μέλη μας- που προβεί όχι σε κατάθεση πολιτικής θέσης ή απόψεων αλλά σε αήθεις αναφορές υβριστικές απέναντι σε συντρόφους, να λαμβάνουν μέτρα αναστολής της κομματικής τους ιδιότητας, τουλάχιστον, μέχρι το συνέδριο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δέχεται τη μεγαλύτερη κριτική από τα στελέχη της «Ομπρέλας», θέλησε να δείξει πως οι αήθεις συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο κόμμα. Μάλιστα, φρόντισε να το πει αυτό μπροστά στα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το κλίμα δυναμιτίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχουν μεγάλη επιρροή στο «προεδρικό» στρατόπεδο.

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθάρισε και προς τους διαφωνούντες ότι οι αλλαγές που εισηγείται στη λειτουργία του κόμματος θα προχωρήσουν κανονικά και θα είναι ακόμα πιο ριζικές από ότι σκέφτονταν πριν από ένα μήνα. Έτσι, χθες, ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή να απαρτίζεται κατά 50% από στελέχη που προέρχονται από την περιφέρεια και πως θα εκλέγονται με τοπικές εκλογές ανά περιφερειακή κομματική οργάνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στο Κίεβο – Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...