ΣΥΡΙΖΑ: Επόμενη στάση προς την πρωτιά των εκλογών, η 15η Μαΐου

Μοιραστειτε το

Να μετατρέψουν την 15η Μαΐου σε μία ημερομηνία – σταθμό στον δρόμο προς τις κάλπες που θα αναδείξουν νικητή τον Αλέξη Τσίπρα, οραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πιστεύουν ότι η διαδικασία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα αποτελέσει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα.

Όπως εξηγούν από την Κουμουνδούρου, τα 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσοι πολίτες θέλουν να ενταχθούν στις γραμμές του και να ενισχύσουν το αίτημα της «πολιτικής αλλαγής», θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, σε μία διαδικασία που όπως υποστηρίζουν θα είναι «γιορτή της Δημοκρατίας», αφού θα υπάρξει άμεση εμπλοκή όλων των μελών.

Στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου, θα έχουν δικαίωμα μα ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας. Για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα 61.600 μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο του κόμματος ως τις 21/3.

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, για τις εκλογές της 15ης Μαΐου ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μεγάλη κινητοποίηση, ενώ ήδη σχεδιάζονται σχετικές καμπάνιες. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που θα μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρεις, να ενημερώσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις εσωκομματικές κάλπες.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να λάβουν μέρος στη διαδικασία όσοι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες πολίτες είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν με τις διακηρυκτικές του αρχές και θέλουν να στηρίξουν τις 5+1 προγραμματικές δεσμεύσεις για προοδευτική κυβέρνηση.

Επίσης, επιθυμούν να συμμετάσχουν όσοι πολίτες θέλουν να ενισχύσουν το αίτημα να φύγει η πιο «αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Όπως, άλλωστε, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ισχυρό μήνυμα στην κάλπη της 15ης Μαΐου «είναι μήνυμα ελπίδας για την αρχή του τέλους του κ. Μητσοτάκη, την πολιτική αλλαγή και ελπίδα για διαφορετική πολιτική, κοντά στα προβλήματα των πολιτών».

Είναι σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν να μπουν με φόρα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που πιστεύουν ότι ήδη έχει αρχίσει, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει με τις κινήσεις του κάθε μέρα ότι προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για εκλογές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...