ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης με πρώτο βήμα τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών που σάρωσαν την χώρα, στην Κουμουνδούρου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πεπεισμένα ότι δεν υπήρξε ποτέ από πλευράς της κυβέρνησης κάποιος σοβαρός σχεδιασμός για την αντιπυρική προστασία και αυτό αναμένεται να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας στη συμερινή συνέντευξη τύπου

Το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών οι οποίες ξέσπασαν απ’ άκρη σ΄άκρη στη χώρα και έκαναν στάχτη περιουσίες και περισσότερα από 800.000 στρέμματα, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12:15 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών που σάρωσαν την χώρα, στην Κουμουνδούρου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πεπεισμένα ότι δεν υπήρξε ποτέ από πλευράς της κυβέρνησης κάποιος σοβαρός σχεδιασμός για την αντιπυρική προστασία, ενώ σίγουρα, την κυβέρνηση βαραίνει το γεγονός ότι η εξάπλωση των πυρκαγιών -ειδικά στη βόρεια Εύβοια- δεν έγινε λόγων των «αντίξοων καιρικών συνθηκών», αλλά αντιθέτως οι ιθύνοντες δεν ενήργησαν άμεσα και με αποφασιστικότητα.

Παράλληλα, από τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να τεθεί και το θέμα των εναέριων μέσων τα οποία κρίθηκαν εκ’ του αποτελέσματος ως «λιγοστά», με πολλές περιοχές να μένουν ανοχύρωτες απέναντι στις καταστροφικές φωτιές.

Ενδεικτικό άλλωστε ήταν και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στα social media κατά το οποίο αναρωτήθηκε αν υπάρχει «σχέδιο αντιμετώπισης» για τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην Εύβοια, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Για 6η συνεχόμενη ημέρα η Βόρεια Εύβοια καίγεται. Αυτοδιοίκηση και πολίτες κραυγάζουν ότι είναι απελπιστικά μόνοι, δεν επιχειρούν επαρκείς εναέριες και χερσαίες δυνάμεις και μοναδική μέριμνα οι εκκενώσεις.Τους ακούει κανείς;Υπάρχει, αλήθεια, κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής από την Πολιτική Προστασία; ΩΣ ΠΟΤΕ θα συνεχίζεται αυτό το δράμα;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ζητήσει, μεταξύ άλλων, να καταλογιστούν οι ευθύνες που αναλογούν ασκώντας παράλληλα, σκληρή κριτική στην διαχείριση της κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο άλλωστε είχε κατηγορήσει για «επικοινωνιακή διαχείρηση». «Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους», είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συγγνώμη Μητσοτάκη, η πολιτική ευθύνη και το μήνυμα ενότητας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...