ΣΥΡΙΖΑ: Επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για την ακρίβεια

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «ψίχουλα» τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει την ασφυκτική πίεση προς την πλευρά της κυβέρνησης, ζητώντας εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η εκτός ελέγχου ακρίβεια που χτυπάει τη χώρα είναι ένα ελληνικό φαινόμενο. Είναι διεθνές και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Ακόμα και τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου. Όμως, τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται για τρία πράγματα, τα οποία έκαναν το διεθνές αυτό φαινόμενο, ακόμα πιο έντονο στην Ελλάδα.

Αρχικά, το υποτίμησε. Υπενθυμίζουν ότι ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, είχε καταθέσει ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς ήδη από τον Μάιο του 2021. Η κοινοβουλευτική απάντηση δόθηκε τέσσερις μήνες μετά, γεγονός που κατά την άποψη των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύει ότι το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία, δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε.

Οι υπουργοί μιλούσαν για φαινόμενο παροδικά που σταδιακά θα εξασθενίσει, άλλοι -με πρώτο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη– αντί να προσπαθούν να βρουν λύσεις, προσπαθούσαν να κρύψουν την αλήθεια και σχεδόν εξύβριζαν όποιον μιλούσε με για το θέμα.

Το δεύτερο κυβερνητικό «φάουλ» κατά την Κουμουνδούρου, ήταν τα αργά αντανακλαστικά που επέδειξε στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ, ανακοίνωσε μέτρα «ασπιρίνες», που δεν μπορούσαν να δώσουν λύση. Γι αυτό και ανά μικρό χρονικό διάστημα προσέθετε νέα μέτρα, τα οποία και πάλι δεν έφερναν αποτέλεσμα.

Αντίθετα, λοιδόρησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ – κάτι που συνέχισε να κάνει και τους επόμενους μήνες, όταν δηλαδή δεν μπορούσε πλέον να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το «χαλάκι», αφού οι πολίτες το βίωναν καθημερινά στη τσέπη τους. Άλλωστε, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίσουν ότι η ακρίβεια είχε αρχίσει να χτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα μας, πολύ πριν την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Το τρίτο κυβερνητικό λάθος, κατά τους συνομιλητές του Αλέξη, δεν είναι ακριβώς σφάλμα, αλλά πολιτική επιλογή. Αναφέρονται στην απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να χτυπήσει τα καρτέλ. Αντίθετα, θεωρούν ότι τα αφήνει να κερδοσκοπούν στις πλάτες των καταναλωτών, αφού όπως τονίζουν, είναι οι πολιτικοί του φίλοι εκείνοι που κερδίζουν από τις ανατιμήσεις.

Στη μάχη της ακρίβειας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι θα είναι εκείνος που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει πυκνώσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τόσο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όσο και σε συναντήσεις με φορείς, αλλά και με περιοδείες στην Αττική και την περιφέρεια.

Στόχος του είναι να αναδείξει ότι όλα όσα ζει η χώρα δεν αποτελούν κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος, εκείνος που προτείνει, δηλαδή, το κόμμα του.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...