ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικά τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την πανδημία – Τα 8 μέτρα που προτείνει

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις των μέτρων που έκαναν Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση των νέων μέτρων και του σχεδίου δύο φάσεων για την πανδημία που ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σχολιάζει σκωπτικά ότι «η πανδημία, σε αντίθεση με την κοροϊδία Μητσοτάκη, δεν έρχεται με χρονοκαθυστέρηση στις 3 Ιανουαρίου» στη συνέχεια καταγγέλλει την κυβέρνηση για «εγκληματικά αντανακλαστικά» προσθέτοντας ότι «είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, προτείνει τα δικά του 8 μέτρα που, όπως τονίζει, «θα αποτρέψουν νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown μετά τις γιορτές».

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα

Η πανδημία, σε αντίθεση με την κοροϊδία Μητσοτάκη, δεν έρχεται με χρονοκαθυστέρηση στις 3 Ιανουαρίου.

Η σημερινή εμφάνιση του Υπουργού Υγείας για την ανακοίνωση νέων μέτρων επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας εγκληματικά αντανακλαστικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το 5ο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, όλη η Ευρώπη είναι σε συναγερμό και παίρνει μέτρα, τα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν εδώ και 3 μήνες, ασθενείς πεθαίνουν σε ράντζα περιμένοντας μία ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό και ανακοινώνει πως θα λάβει μέτρα από 3 Ιανουαρίου. Και μέχρι τότε φοράτε μάσκα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Για τελευταία φορά τον καλούμε να πάρει άμεσα μέτρα που θα αποτρέψουν νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν μετά τις γιορτές

  1. Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.
  2. Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  3. Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί.
  4. Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
  5. Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).
  6. Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.
  7. Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα
  8. Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.
  9. Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο έχει παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή.

Όσο συνεχίζει τις παλινωδίες ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή, και βιολογική και κοινωνική και οικονομική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο, ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ: Είσοδος μόνο με διπλή μάσκα ή μάσκα ΚΝ95

Στις 3 Ιανουαρίου η δεύτερη φάση των μέτρων – Τι απαντά η κυβέρνηση για lockdown και sms

Νέα μέτρα-Μάσκα KN95: Ποια είναι η διάρκεια ζωής της και πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του – Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...