ΣΥΡΙΖΑ για Rafale: Άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση – Αγνόησε τους πολιτικούς αρχηγούς

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την τελετή παραλαβής των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Για «φτηνό σόου» από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη και κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την τελετή παραλαβής των έξι πρώτων Rafale από την Ελλάδα, τα οποία θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

«Η άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale ξεπέρασε κάθε φαντασία. Είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει. Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπογράφουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

«Προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Όσο για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικός σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς Άμυνας της χώρας. Έχουμε εναντιωθεί σε επιλογές που γίνονται εκτός επιτελικού σχεδιασμού, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και προτεραιοποίησης των επιτελείων, χωρίς διαφάνεια. Επιλογές που αδιαφορούν για το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αλλά αδιαφορούν και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τέτοιες επιλογές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα αντίθετα γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας».

«Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουμε στοχευμένους και λελογισμένους εξοπλισμούς και δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υποστήριξη του άξιου ανθρώπινου δυναμικού και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, αναφέρει πως αγνοήθηκαν οι αρχηγοί κομμάτων και δεν προσκλήθηκαν στην τελετή παραλαβής, γεγονός που επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του. «Επισημαίνουμε τέλος, ότι στην εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επέλεξαν δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προσκαλέσουν μόνο τις βουλεύτριες και τους βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Τα κόμματα αγνοήθηκαν, οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αγνοήθηκε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της: Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκούμπωνε το παντελόνι

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Το χιόνι θα φτάσει… στη θάλασσα! Έντονα φαινόμενα σε Εύβοια, Αττική

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια – Σκληρές εικόνες

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...