ΣΥΡΙΖΑ για βάσεις: Ημέρα χαράς για κολλεγιάρχες – Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Ευθείες βολές κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για τη «μεγαλύτερη σφαγή υποψηφίων στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων».

Για τη μεγαλύτερη «σφαγή» υποψηφίων στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων κάνουν λόγο στη Κουμουνδούρου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρίχνοντας ευθείες βολές κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι ημέρα χαράς για τους ιδιοκτήτες κολλεγίων. Ο νόμος Κεραμέως τώρα δικαιώνεται. Έκαναν ακριβώς αυτό που σχεδίαζαν, πέταξαν έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας δεκάδες χιλιάδες παιδιά, κάνοντας τους πελατεία για τα κολλέγια». Αυτά τα λόγια χρησιμοποιήσει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr, για να σχολιάσει την ανακοίνωση των βάσεων.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δικαιώνονται πλήρως για την κριτική που έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες στη κυβέρνηση για τον νέο τρόπο εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως υποστηρίζουν, στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων και η δημιουργείς «πελατών» για τα ιδιωτικά κολλέγια, που κατά την άποψη τους αποτελούν πολιτικούς «φίλους» του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ίδια ανώτατη κομματική πηγή, άσκησε επίσης σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «καμία επαφή με τη κοινωνική πραγματικότητα». Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιληφθεί και φυσικά να λύσει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. «Τόσο ο ίδιος, όσο και η Νίκη Κεραμέως, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο το γνωρίζουν από αφηγήσεις, δεν έχουν περάσει ούτε απ’έξω», είπε στο Newsbomb.gr το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αναισθησία» το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αμερική, προκειμένου να εγκαταστήσει τη κόρη του για σπουδές, την ημέρα που αφήνει εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ 40.000 ελληνόπουλα.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και για αποκατάσταση της αδικίας που βίωσαν οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις με το νέο σύστημα, εν μέσω πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2021 – Αποτελέσματα: Τα μόρια για όλες τις σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...