ΣΥΡΙΖΑ: Απροκάλυπτη παρέμβαση Αυγενάκη στη Δικαιοσύνη

Μοιραστειτε το

Για απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κάνουν λόγο μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αθλητισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Θάνος Μωραΐτης, για την αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προς δικαστικούς λειτουργούς.

«Η αλλεργία της κυβέρνησης προς τις ανεξάρτητες φωνές στράφηκε τώρα και προς τη Δικαιοσύνη. Έφτασε έτσι ο υφυπουργός Aθλητισμού κ. Αυγενάκης να εγκαλεί δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους και να τους υποδεικνύει τι πρέπει να πράξουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η αλλεργία της κυβέρνησης προς τις ανεξάρτητες φωνές στράφηκε τώρα και προς τη Δικαιοσύνη. Έφτασε έτσι ο υφυπουργός Aθλητισμού κ. Αυγενάκης να εγκαλεί δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους και να τους υποδεικνύει τι πρέπει να πράξουν. Όμως η υπουργική αναφορά σε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι μια απλή θεσμική απρέπεια αλλά συνιστά εκτροπή που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Όπως και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει, παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, για να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Μάλιστα η ανάμιξη σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γεννά πολλές υποψίες και δημιουργεί προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα των κυβερνητικών ενεργειών.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στην θεσμική τάξη τον υφυπουργό του. Η δικαστική ανεξαρτησία δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...