ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για να ζητήσει εκλογές ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Όλο και πιο κοντά στο να ζητήσει εκλογές βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας

Σε μία τοποθέτηση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως ένα βήμα προς το να ζητήσει σύντομα εκλογές, προχώρησε χθες, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως στη Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

«Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας (…) Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε», είπε χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραπάνω δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι σαφής, παρότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έθεσε άμεσα θέμα εκλογών. Έδειξε, όμως, ξεκάθαρα ότι η κλιμάκωση της ρητορικής του σε βάρος της κυβέρνησης αποτελεί προσωπική του επιλογή. Έτεινε πολλές φορές χείρα βοηθείας προς τη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως ο τελευταίος την αρνήθηκε, λένε οι στενοί του συνεργάτες.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου το να ζητήσει και επίσημα εκλογές, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική του, καθώς έχει επανειλημμένα πει κατά το πρόσφατο παρελθόν πως θα ήταν ανεύθυνο από τη πλευρά του να ζητήσει εκλογές την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από τον κορονοϊό.

Όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η κυβέρνηση μοιάζει να είναι σε πλήρη αποδρομή. Χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις εδώ και τώρα, λένε από τη Κουμουνδούρου. Και αυτές δεν μπορεί να τις πάρει ένας πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια τη κρίση με μόνο γνώμονα τη πολιτική του επιβίωση.

Ο άνθρωπος που με τις «εγκληματικές» -όπως τις χαρακτηρίζουν- πολιτικές αποφάσεις του να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να κηρύξει το επικοινωνιακό «τέλος» της πανδημίας, καλλιέργησε τον εφησυχασμό, την ώρα που με τις αντιφατικές του κινήσεις και δηλώσεις βοήθησε να θεριεύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο τώρα επιχειρεί να προσεγγίσει.

Αν δεν μπορεί -που εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει κιόλας- να λάβει αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, τότε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί. Να φύγει και να επιτρέψει σε μία προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό της τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...