ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει τους τόνους, αλλά απορρίπτει την πρόταση μομφής

Μοιραστειτε το

Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αλλάξει αντιπολιτευτική τακτική

Με μια ιδιαίτερα οξυμένη αντιπολιτευτική ρητορική θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στο ζήτημα της ακρίβειας, αλλά και στις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πάνω στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου δεν σκοπεύει -προς ώρας- να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα πολιτικά όπλα που της παρέχει το Σύνταγμα, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, επιλέγοντας μικρά και συχνά χτυπήματα εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, με στόχο να φθείρει διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για την κυβέρνηση. Από τις αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του πρώην «γαλάζιου» και νυν ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, μέχρι και το «γαϊτανάκι» των νέων πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις δύο τελευταίες Κυριακές από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Documento», το Μαξίμου βρίσκεται μονίμως σε θέση απολογούμενου.

Και όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αλλάξει αντιπολιτευτική τακτική. Θα επιμείνει στο παιχνίδι της σταδιακής φθοράς του ίδιου του πρωθυπουργού – καθώς τον τοποθετεί στο «κάδρο» όλων των ανοιχτών υποθέσεων. «Θα τους αφήσουμε να βράσουν στο ζουμί τους», σημείωσε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η ιστορία των παρακολουθήσεων θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα, καθώς οι υπουργοί που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του Pretador, κάποια στιγμή θα αντιδράσουν υπό το βάρος των στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν.

Αν δεν το κάνουν στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητας της παράταξης τους ή για να μην απολέσουν την υπουργική καρέκλα, τότε θα χάσουν την αξιοπιστία τους, αλλά και την αξιοπρέπεια τους, λένε από την Κουμουνδούρου. Με απλά λόγια, πιστεύουν ότι σύντομα θα αρχίσουν τα εσωκομματικά όργανα στην Πειραιώς. Είτε με την εκδήλωση ανοιχτής «ανταρσίας», είτε με υπόγεια χτυπήματα σε βάρος του Μητσοτάκη.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που -στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- φαίνεται να απορρίπτουν το ενδεχόμενο να κινηθούν επιθετικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, θα συσπείρωνε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και έτσι, θα έχαναν τη δυνατότητα να μπουν οι ίδιοι σε θέση «οδηγού» στο πολιτικό παιχνίδι.

Επίσης, δεν αποκλείουν υπό το βάρος των αποκαλύψεων και με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά εξαιτίας της ακρίβειας, να προσχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μια κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού και να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της ΝΔ. Επομένως, δεν έχουν λόγο να σπαταλήσουν το πολύτιμο όπλο της μομφής.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστικά των προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα όσα έγραψε, χθες, στα κοινωνικά δίκτυα ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα έγραψε η εφημερίδα «Documento» για τις υποκλοπές.

«Οι μέρες του αποτυχημένου ΚΥΠατζη στη κυβέρνηση τελειώνουν – η Δημοκρατία θα νικήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη – καθώς σε αυτόν αναφέρονταν ο χαρακτηρισμός «ΚΥΠατζής».

Παράλληλα, όμως, η Κουμουνδούρου επενδύει πολιτικά και στον λαϊκό παράγοντα. Όλα της τα στελέχη καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου, για να θα δοθεί μία πρώτη μαζική απάντηση από τους πολίτες «ενάντια στο καθεστώς των υποκλοπών, του αυταρχισμού και της λεηλασίας».

Διαβάστε επίσης:

Με ακρίβεια και πλειστηριασμούς επιτίθεται ο Τσίπρας σε Μητσοτάκη

Θρίλερ με τις υποκλοπές: Ακραία πόλωση κι όποιος αντέξει

Πολώνεται το πολιτικό σκηνικό – Δημοσίευμα Documento και αντιδράσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...