ΣΥΡΙΖΑ: Αναμονή για τις κυβερνητικές εξαγγελίες, στην επίθεση για την αργοπορία

Μοιραστειτε το

Η Κουμουνδούρου «ακονίζει τα νύχια» της και ετοιμάζει σφοδρή επίθεση

Να ακούσει το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις ως προς τη στόχευση και την αποτελεσματικότητα που αυτό θα έχει.

Την ίδια, πάντως, στιγμή, η Κουμουνδούρου «ακονίζει τα νύχια» της και ετοιμάζει σφοδρή επίθεση για την καθυστέρηση που θεωρεί ότι υπήρξε, καθώς τους εννέα μήνες που προηγήθηκαν πριν το Μαξίμου αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστια βάρη.

Ότι μέτρα έρθουν για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα είναι καλοδεχούμενα, λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Το ερώτημα, όμως, που τους απασχολεί είναι το αν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα ανακουφίσουν τους πολίτες από τη μείωση των λογαριασμών ή αν θα τους επιβαρύνουν, εμμέσως, μέσω του κρατικού χρήματος που θα χρησιμοποιηθεί.

Γιατί το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να τροφοδοτηθούν με κρατικό χρήμα οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας και οι πάροχοι, αλλά να σταματήσουν να αποκομίζουν υπερκέρδη από τις αυξήσεις στις οποίες έχουν ήδη προχωρήσει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο και με την επιβολή πλαφόν στο κέρδος.

Όλα τα άλλα θα είναι επί της ουσίας επιδότηση της αισχροκέρδιας με τα λεφτά των φορολογούμενων, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου. Πριν κρίνουν, όμως, θέλουν να ακούσουν τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη προκειμένου να δουν αν ο πρωθυπουργός θα παρέμβει για την ανακούφιση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων ή αν θα «δράσει ως εκπρόσωπος των καρτέλ», όπως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάνει μέχρι τώρα.

Διότι ο χρόνος της κυβερνητικής παρέμβασης είναι μεγάλο ζήτημα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί έκαναν εννέα μήνες να παρέμβουν, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ;», αναρωτιούνται τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επέτρεψαν επί της ουσίας την αισχροκέρδια.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικά έθεσε το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του «Alpha».

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν ήδη το δικό τους σχέδιο για την ανακούφιση των πολιτών, με πρώτο βήμα την τροπολογία που κατέθεσαν τη Τετάρτη, μέσω της οποίας προβλέπεται να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας, ο Μητσοτάκης βρήκε λεφτόδεντρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...