ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένοντας το «Βαθύ Λαρύγγι» στην υπόθεση των υποκλοπών

Μοιραστειτε το

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να βάλλουν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα όσα είπε την Παρασκευή στη Βουλή

«Ότι και κάνει ο κ. Μητσοτάκης, όσο και να κρύβεται, όσο και να δηλώνει ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί». Αυτό είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών και σε όσα ειπώθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένοι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Κουκάκης, δεν ήταν τα μόνο δημόσια πρόσωπα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Πιστεύουν ακράδαντα ότι υπάρχουν και άλλοι – όπως, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι «ομολόγησε» ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παρά το γεγονός ότι ως τώρα δεν έχουν υπάρξει καινούργιες αποκαλύψεις ως προς το θέμα, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα, το κουβάρι της υπόθεσης θα αρχίσει να ξετυλίγεται. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι το από που πηγάζει αυτή η αισιοδοξία των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση που δίνουν σε αυτό το ερώτημα πρόσωπα που ανήκουν στον στενό περίγυρο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως πάντα κάποιος από τους εμπλεκόμενους σε τέτοιες ιστορίες, αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο». Και εν τέλει, αρχίζει να μιλάει. Και μάλιστα με λεπτομέρειες. Εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξει ένα τέτοιο άτομα, που στην προσπάθεια του θα προσπαθήσει να πάρει αποστάσεις από αυτό το «σκάνδαλο».

Με άλλα λόγια, στην Κουμουνδούρου αναμένουν την ελληνική έκδοση από το «Βαθύ Λαρύγγι». Αυτό ήταν το κωδικό όνομα του William Mark Felt, πράκτορα του FBI και πληροφοριοδότη που βοήθησε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο «Watergate» στις αρχές των 70s στις ΗΠΑ, που οδήγησε στην ατιμωτική παραίτηση του Προέδρου Νίξον.

«Fake News Μητσοτάκη»

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να βάλλουν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα όσα είπε την Παρασκευή στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει για να διασωθεί, δεν δίστασε να πει ένα σωρό ψέματα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αρχικά, υποστήριξε πως οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Πανούσης, Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Κοτζιάς και Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχαν δηλώσει ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ όσο κατείχαν χαρτοφυλάκιο. Με εξαίρεση των Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι άλλοι τέσσερις (ο Βαρουφάκης, μάλιστα, στη Βουλή) διέψευσαν τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε συνειδητά ψέματα και όταν αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν ανέφερε ότι οι βουλευτές της παρακολουθούνταν πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για αυτό το σημείο της τοποθέτησης του, τον διέψευσε τόσο ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος -που σε μακροσκελή του ανακοίνωση αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα- όσο και ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των νεοναζί, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Εκδήλωση για τη διαφάνεια

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Κράτος Δικαίου» και βασικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, όμως αναβλήθηκε εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς της Πεντέλης.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς εκεί αναμένεται ο τέως πρωθυπουργός να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος του για τη διαφάνεια, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και προφανώς για την ΕΥΠ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...