ΣΥΡΙΖΑ: Ήπια παρέμβαση Τσακαλώτου – Απάντηση Πολάκη

Μοιραστειτε το

Ο Ευκλείδης Τσκαλώτος έδωσε την Κυριακή συνέντευξη για πρώτη φορά μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την κριτική που άσκησε στην Αλέξη Τσίπρα,

Μιλώντας στον Άρη Ραβανό στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε χαμηλούς τόνους για τα εσωκομματικά, χωρίς όμως να διαφοροποιείται από τις γνωστές απόψεις του. Στην ερώτηση για το αν είναι πολιτικοί απατεώνες οι κυβερνώντες, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε με πολύ προσεκτικό τρόπο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, ότι παραποιεί τα γεγονότα, ότι εξωραΐζει την πραγματικότητα, ότι συσκοτίζει τις προθέσεις της και την μεροληψία της υπέρ των πλούσιων και δυνατών.

Βέβαια αυτά δεν είναι καινούρια. Επαναλαμβάνονται από το σύστημα του -παλαιού- δικομματισμού διαχρονικά. Άλλα λένε στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν στην κυβέρνηση. Αποκαλυπτική είναι η στάση της στην εξωτερική πολιτική.Μακεδονομάχοι με περικεφαλαίες πέρυσι, παραδοχή (αρχικά;) της ιστορικής σημασίας της συμφωνίας των Πρεσπών αυτή τη βδομάδα. Τα ίδια και στο μαξιλάρι των 37 δις.» Προσέθεσε όμως ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν κάνει την παραδοσιακή αντιπολίτευση του δικομματισμού.Στα θέματα που αντιπολιτεύεται την ΝΔ την ίδια στιγμή που ασκεί κριτική καταθέτει και τι θα έκανε στη θέση της, δηλαδή τι θα κάνει ως αυριανή κυβέρνηση.»

Δεν υπάρχει θέμα με Τσίπρα

Στον ίδιο τόνο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μεταξύ του και του Αλέξη Τσίπρα:

«Με εκφράζει η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης στη ΔΕΘ. Συνεργαζόμαστε στενά. Προφανώς σε επιμέρους θέματα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο. Ποτέ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα τα θέματα.»

Ωστόσο, επανέλαβε τη γνωστή αντίθεσή του στο «αρχηγικό κόμμα»:

«Τα media προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονα η κριτική στην «προσωπολατρία» και κυρίως στις συνέπειες της.

Δεν θυμούνται ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και ότι στον χώρο μας η «προσωπολατρία» δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος. Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς.Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα -που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη- είναι στα αζήτητα της ιστορίας.»

Το σχόλιο Πολάκη

Την απάντηση Τσακαλώτου για το αρχηγικό κόμμα σχολίασε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook με το γνώριμο ύφος του, χωρίς όμως να κάνεις ονομαστική αναφορά στον «σύντροφό» του:

«Όταν ήμουνα διευθυντης στη Μεθ ,που είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της εφαρμοσμένης βαρειας κλινικής Ιατρικης η οποία απαιτεί βαθειά γνωση και συλλογικη λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας ,απο τους γιατρους ,τους νοσηλευτές ,τους φυσιοθεραπευτές ,το βοηθητικό προσωπικό κλπκλπ ,υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά

-είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δυσκολης παρεμβασης κρίσιμης για τη ζωη του ασθενή

-είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας θα ακολουθούνταν στον ασθενη καθως υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ειναι ο αρχηγός…..στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντης της ΜΕΘ .Αν δεν το κάνει ,τότε δεν μπορεί να είναι επι της ουσίας διευθυντης γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενης.

Γι αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές :

Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν ,αλλά και

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!

Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα ,μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:

-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση

-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση …..

ΥΓ.Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ…….περι αζήτητων της ιστορίας,την οποία ιστορία όλοι πρέπει να μελετάμε συνεχώς!!»

Πιο ενδιαφέρον από το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Πολάκη είναι το γεγονός ότι την έκανε, παρά τις συστάσεις να κρατηθούν χαμηλά οι εσωκομματικοί τόνοι.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...