Συρία: Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία Αρχείου 

AP Photo/Ghaith Alsayed

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες σε συριακό έδαφος με το Ισραήλ να βομβαρδίζει -σύμφωνα με τη Συρία- θέσεις υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών κοντά στα σύνορα με το Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις στην Αλ Μπουκαμάλ, μια συνοριακή πόλη στον ποταμό Ευφράτη που βρίσκεται πάνω σε μια σημαντική οδό εφοδιασμού, καθώς και περιοχές στην επαρχία και την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, όπου οι πολιτοφυλακές έχουν ισχυρή παρουσία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από Ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα ο αρχηγός του επιτελείου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αβίβ Κοτσαβί δήλωσε πως οι πυραυλικές επιθέσεις «επιβράδυναν την εμπλοκή του Ιράν στη Συρία».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επιδρομές επικεντρώθηκαν στην Αλ Μπουκαμάλ η οποία βρίσκεται πάνω στην πιο σημαντική χερσαία διαδρομή για την παράδοση ιρανικών όπλων και την ανάπτυξη Ιρανών μαχητών στη Συρία, από ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Ζορ έως την πόλη αλ Μαγιαντίν, στην περιοχή του αεροδρομίου της.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...