Συνωμοσία για να χάσει τις εκλογές ήταν ο κορονοϊός για τον Τραμπ

Μοιραστειτε το

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη λέει ο σοφός λαός, και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να το επιβεβαιώσει. Ή τουλάχιστον για να αποποιηθεί τις ευθύνες της πολιτικής του για την ήττα του στις εκλογές και να σπείρει κι άλλη διχόνοια στη χώρα του.

Αφού λοιπόν οι προσπάθειές του πριν από τις εκλογές να αποκλείσει τις επιστολικές ψήφους από τη διαδικασία απέτυχαν, οι δικαστικές προσφυγές για ακύρωση του αποτελέσματος με αναπόδεικτες καταγγελίες περί νοθείας κατέρρευσαν και τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα επικυρώθηκε και από το κολέγιο των εκλεκτόρων, αποφάνθηκε ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε από «συνωμότες» για να χάσει τις εκλογές.

Για να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό αυτό, που έχει κάνει αρκετές φορές ο ίδιος στο παρελθόν, αναπαρήγε στο Twitter ένα βίντεο, το οποίο περιέχει μια θεωρία συνωμοσίας σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του 2020, όπου αναφέρεται ότι ο κορονοϊός «κατασκευάστηκε» για να πλήξει την εικόνα του.

Το βίντεο, που προέρχεται από έναν ανώνυμο λογαριασμό με όνομα χρήστη @a17time, που στηρίζει σταθερά τον Ντόναλντ Τραμπ, και ξεκινά με τον τίτλο «Πώς να κλέψεις τις εκλογές» (How to steal an election).

Ο αφηγητής, την ώρα που παίζουν εικόνες νοσοκομείων και νεκροταφείων, περιγράφει:

«Ξεκινάς με έναν ιό, τον εισάγεις στην Αμερική, μιλάς ασταμάτητα γι’ αυτόν, καλείς μερικούς κυβερνήτες, βάζεις ασθενείς στα γηροκομεία, σκοτώνεις χιλιάδες, κατηγορείς τον πρόεδρο, και κατηγορείς τον πρόεδρο, και κατηγορείς τον πρόεδρο…».

Και συνεχίζει:

«Κλειδώνεις μικρές επιχειρήσεις, σκοτώνεις την οικονομία, προωθείς την επιστολική ψήφο, ξεκινάς φυλετικό πόλεμο, επιλέγεις μια υποψήφια που καλεί σε βία [την ώρα εκείνη δείχνει φωτογραφίες της Τάλσι Γκάμπαρντ], μετά την απορρίπτεις και εμφανίζεις άλλον [δείχνει τον Τζο Μπάιντεν], ως πιο ικανό».

Ακολουθούν ισχυρισμοί ότι τα ΜΜΕ έχουν «προστατέψει» τον Τζο Μπάιντεν, αλλά «θάβουν» τα επιτεύγματα στην οικονομία και τη διπλωματία υπέρ της «ειρήνης στον κόσμο». Και καταλήγει με επίθεση στα ΜΜΕ και στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που διευκόλυναν «την εκλογική απάτη». «Τόσο εύκολο είναι να κλέψεις τις εκλογές στην πιο ισχυρή δημοκρατία του κόσμου», τελειώνει.

Το Twitter αμέσως χαρακτήρισε το βίντεο αμφιλεγόμενο, βάζοντας σήμανση ότι περιέχει αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ωστόσο έχει αναπαραχθεί πάνω από 20.000 φορές και το έχουν δει πάνω από 370.000 χρήστες. Και μπορεί να μην μπορεί να αποδειχθεί τίποτα από όλα αυτά που λέει, αλλά όπως ξέρουμε όλοι, και το έκανε τέχνη ο Γκέμπελς, «πες πες, κάτι θα μείνει».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...