Συντονισμένη επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος Μητσοτάκη – «Θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ»

Μοιραστειτε το

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για το μέλλον που αυτή του επιφυλάσσει, καθώς η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επί της ουσίας την ιδιωτικοποίηση του.

«Δυστυχώς ο κ.Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση. Αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, επανέφερε για άλλη μια φορά την ατζέντα της σταδιακής ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ο Ανδρέας Ξανθός.

Αφορμή για αυτή τη τοποθέτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα όσα είπε πριν από μερικές ημέρες σε συνέδριο για τον τομέα της Υγείας ο πρωθυπουργός. Τα λεγόμενα του Κ.Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει ότι πριν καλά, καλά τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της το πως να βάλει ιδιώτες στο ΕΣΥ.

«Η δήλωση του μάλιστα ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό», στην ουσία αναιρεί τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ, τον οποίο φυσικά η ΝΔ καταψήφισε. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ.Μητσοτάκης ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ήταν η μεγάλη κοινωνική τομή της μεταπολίτευσης, αποτελείται αποκλειστικά από δημόσιες δομές (νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-ΠΙ), είναι «ενιαίο, αποκεντρωμένο και οργανώνεται με ευθύνη του Κράτους», όπως ρητά αναφέρει ο ν. 1397/1983», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Ακόμα πιο επιθετικός από τον Αν.Ξανθό, είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος και με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα υπό τον τίτλο «Από το χειροκρότημα στην διάλυση», υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα στηρίξει τις ιδιωτικές κλινικές που αντί να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την είδαν ως μια τεράστια ευκαιρία κερδοσκοπίας».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Για να σταματήσει να είναι σύστημα μιας νόσου. Με βάση τα επίσημα στοιχεία το 2020 υπήρξαν περισσότερες από 9.000 απώλειες που καταγράφονται ως υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Το τραγικό αποτέλεσμα δηλαδή της μονοθεματικής λειτουργίας του ΕΣΥ. Για άλλη μια φορά η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών είναι πιο σημαντικά από τις ζωές των ανθρώπων. Να μην τους αφήσουμε να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συστάσεις από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλά αιμοπετάλια

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...