Συντονισμένα πυρά από ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης με φόντο το άνοιγμα των σχολείων

Μοιραστειτε το

Σκληρές δηλώσεις από Ηλιόπουλο, Γεροβασίλη και Αχτσιόγλου με φόντο το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων παρά τα 50.000 κρούσματα ημερησίως

Σφοδρές και συντονισμένες επιθέσεις μέσω τηλεοπτικών παραθύρων εξαπολύουν από το πρωί τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ανοιχτά το Μέγαρο Μαξίμου ότι επιχειρεί να επιτύχει με τις επιλογές του τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης», ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο στα ύψη το «θερμόμετρο» της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ηλιόπουλος

Να αλλάξει εδώ και τώρα το «εγκληματικό» -όπως το χαρακτήρισε- πρωτόκολλο του 50+1%, προκειμένου να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αναφερθείς στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως «πρέπει εδώ και τώρα να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1, ένα πρωτόκολλο που όπως έχουν πει ακόμα και μέλη της επιστημονικής επιτροπής, δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον «Σκάι», σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα», συμπληρώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα πάνε χειρότερα».

Γεροβασίλη

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», υποστήριξε πως η κυβέρνηση αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζεται η χώρα συνολικά και τα σχολεία, ειδικά, έτσι ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια, για οικονομικούς λόγους.

«Ας πουν ανοιχτά: Δεν έχουμε πλέον χρήματα, δε θέλουμε να πληρώσουμε, δε μπορούμε να στηρίξουμε πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και πλατφόρμες τηλεργασίας δε μπορούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η εκτίμησή μου», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι «μπορεί και να προστατεύσει τους πολίτες και να στηρίξει τις μμε επιχειρήσεις τις οποίες πριν τις γιορτές διαβεβαίωνε ότι θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα και κατόπιν τις έκλεισε και έμειναν με τις προμήθειες στα κρύα του λουτρού! Άραγε έχει χρήματα και δεν θέλει να τα δώσει;»,

Αχτσιόγλου

Σκληρή κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί την πανδημία, συνολικά, άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου. Μιλώντας στο «OPEN», η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μέσα σε δύο χρόνια δεν έχουν ληφθεί τα αυτονόητα μέτρα», ενώ προσέθεσε πως «οι υπουργοί φτύνουν τον κόρφο τους» για την πανδημία.

Υπογράμμισε, παράλλαηλα, ότι «η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έδειξε με σαφήνεια ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχτεί επαρκώς, κάτι που αν είχε γίνει θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί απώλειες ανθρώπινων ζωών -ενώ ο πρωθυπουργός είπε ανερυθρίαστα ψέματα στη Βουλή σε σχέση με το αν το γνώριζε ή όχι. Σε χιλιάδες ανθρώπους δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους».

Άρα, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, «είναι σαφής η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση, είναι η ίδια η κοινωνία η οποία της απευθύνει το κατηγορητήριο» για «τεράστιες ευθύνες οι οποίες αγγίζουν πια την ενοχή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Καρδίτσα για τους αιφνίδιους θανάτους ενός 18χρονου και μιας 33χρονης

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Η Φάρμα: Η συγκλονιστική στιγμή που η Αγγελική Ηλιάδη μαθαίνει τον θάνατο του πατέρα της (video)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...