Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2020-21. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:

Νηπίων (έτος γέννησης 2015)-Το τμήμα έχει συμπληρωθεί

Προωδειακή τάξη (για μαθητές α΄ & β΄ δημοτικού)Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εχγόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου.

Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι και σύγχρονο τραγούδι.

Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών:Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα θεωρητικά μαθήματα που προβλέπονται. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες.

Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, γκάιντα, κρουστά , λαούτο), τραγουδιού, κανονάκι. Παρέχονται δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 χρονών για ένα χρόνο. Επίσης η συμμετοχή στην παιδική χορωδία  είναι δωρεάν.

Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται έντεχνο μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο, με παράλληλη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

Σχολή Σύγχρονης Μουσικής με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών  και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων.

Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοιτούντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Εξάλλου μέσα από τα μαθήματα του Ωδείου δίνεται και η δυνατότητα προετοιμασίας για σπουδές στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

Πλήθος σπουδαστών, αποφοίτων και συνόλων του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεχίζουν σπουδές σε κορυφαία εκπαιδευτήρια του εξωτερικού – επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

            Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές  γίνονται εργάσιμες ημέρες και  ώρες 9.00΄-13.00΄ στη Γραμματεία του Ωδείου (τηλ.: 2410.531960, 536886) πληροφορίες : Βάνα Φαρμακιώτη

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα