Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο- Αποκλειστικές εικόνες – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα δώσουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου, στον Έβρο.

Μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων, ενώ σήμερα από νωρίς βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς ο Αρχηγός του ΠΣ, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο κατάσβεσης.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το πρωί προσπαθούν αδιάκοπα να περιορίσουν την έκταση του μετώπου και η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, με εστίες διάσπαρτες να καπνίζουν.

Το otavoice επικοινώνησε με τον επιθεωρητή του ΠΣ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αρχιπύραρχο Κώστα Δαδούδη , ο οποίος μας ανέφερε ότι έχει αποτεφρωθεί τεράστια έκταση πευκοδάσους, ενώ με γιγάντια προσπάθεια επίγειων και εναέριων μέσων σώθηκε η καρδιά του προστατευόμενου δάσους που φιλοξενεί προστατευόμενα είδη, όπως σπάνια αρπακτικά πτηνά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 34 οχήματα, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου, υδροφόρες και εθελοντές από την τοπική αυτοδιοίκηση. 6 αεροσκάφη καναντέρ και 2 ελικόπτερα από αέρος επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού, μέχρι την δύση του ηλίου.

Η εκτίμηση είναι ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί στο επόμενο 24ωρο.

Το otavoice δημοσιεύει αποκλειστικές εικόνες, μέσα από το πύρινο μέτωπο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

“Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να οριοθετηθεί μέχρι το βράδι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση βόρεια της Λευκίμης” ανέφερε στο EVROS24, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα