Συνεχίζεται η απεργία στα κανάλια και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστειτε το

© Viktoriia Novokhatska | Dreamstime.com

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ) σε απόλυτη σύμπνοια με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και σωματεία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στο πλαίσιο του «επιτακτικού και αμετακίνητου αιτήματός τους για απόσυρση των αντεργατικών ρυθμίσεων που η κυβέρνηση θέτει σε διαβούλευση μέσω σχεδίου νόμου», αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα 24ωρη απεργία από τις 18:00 της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου έως τις 18.00 της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής και Τοπικής Εμβέλειας και τις ιστοσελίδες τους. Επίσης οι εργαζόμενοι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ.

Ο νέος «νόμος Πέτσα» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξηλώνει τον προηγούμενο «νόμο Παππά» κι εκεί που το κάθε κανάλι έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, πλέον θα μπορεί να έχει 280 και χωρίς την υποχρέωση για πλήρη απασχόληση.

Οι περισσευούμενοι 120 εργαζόμενοι μεταφέρονται σε διάφορες εταιρείες που συνδέονται με έναν τηλεοπτικό σταθμό ενώ οι 280 του καναλιού μπορεί να δουλεύουν και με συμβάσεις έργου, χωρίς δηλαδή να ανήκουν απαραιτήτως στο μισθολόγιο.

«Ο κλάδος της Ενημέρωσης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, αλλά και όλων των εργαζομένων στον Τύπο, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, στις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες της επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης» αναφέρουν οι Ομοσπονδίες στον χώρο του Τύπου.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων εκφράζουν την κατηγορηματική διαμαρτυρία τους «στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων» και ζητούν:

την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.

• την έναρξη διαλόγου της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Της απεργίας εξαιρείται η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον COVID 19 και οι συνάδελφοι ιατρικοί συντάκτες που υποβάλλουν τις ερωτήσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...