Συνεχίζει την τακτική των αντιφατικών μηνυμάτων η Άγκυρα – Ερειστική απάντηση στην κίνηση Μακρόν

Μοιραστειτε το

Με δυσπιστία και εριστικότητα απάντησε σήμερα η Άγκυρα στην κίνηση του Εμ. Μακρόν να τείνει χείρα φιλίας στην τουρκία ενόψει και της κρίσιμης Σύνοδου Κορυφής της Ε.Ε.

Σε μια έμμεση απάντηση και στη χθεσινή νέα παρέμβαση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος με tweet και στα τουρκικά τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και υποστήριξε ότι η Αγκυρα «έχει λάβει το μήνυμα», ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, υπογράμμισε πως η Τουρκία «δεν εκφοβίζεται με απειλές ή κυρώσεις».

«Η γλώσσα των κυρώσεων, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να το κατανοήσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος αξιωματούχος.

Αναφερόμενος δε προσωπικά στον Γάλλο πρόεδρο σημείωσε πως η ανάρτησή του στα τουρκικά ήταν «ένα ωραίο βήμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η ερμηνεία είναι πιο σημαντική από τα λόγια». «Θα πρέπει να δούμε το νόημα (των όσων είπε) και σε ποιο στρατηγικό πλαίσιο εντάσσονται. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική», συμπλήρωσε με νόημα.

Οι δηλώσεις του Καλίν έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα χθεσινή παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε τονίσει πως τον λόγο τώρα έχει η διπλωματία, διατηρώντας την τακτική των μεικτών μηνυμάτων για την Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...