Συνεργασία FIFA – Π.Ο.Υ. για δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια και θεραπείες

Μοιραστειτε το

Η FIFA συνεργάζεται και πάλι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για να προωθήσει τη δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορονοϊό.

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (Κατάρ/ 4-11.2), FIFA, και Π.Ο.Υ. ξεκινούν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, με αστέρες ποδοσφαιριστές, μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, παροτρύνοντας τότε τους ανθρώπους να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

«Όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στη μάχη ενάντια στον κορωνoϊό. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα στο ACTogether για να διασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

«Η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο του ποδοσφαίρου και όλων των άλλων αθλημάτων, και αυτό πρέπει επίσης να είναι το ίδιο όσον αφορά την υγεία», πρόεθσε ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ., Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

«Οι κανόνες της πρόκλησης COVID-19 είναι απλοί: όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες πρέπει να έχουν δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις. Σε μόλις εννέα μήνες, ο κόσμος καθιέρωσε αυτές τις τρεις ισχυρές γραμμές άμυνας κατά της COVID-19, αλλά ο στόχος μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε δίκαιη πρόσβαση και συνεχή βελτίωση αυτών των εργαλείων.»

Η νέα συνεργασία FIFA-Π.Ο.Υ. θα παρουσιάσει μηνύματα και διαφημιστικά βίντεο που θα μεταδίδονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Στα βίντεο, οι αρχηγοί των ομάδων επαναλαμβάνουν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον κορονοϊό.

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η υγεία έρχεται πρώτη», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA. «Μόνο ακολουθώντας τις συμβουλές των ιατρών μας θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε την απειλή της COVID-19 και καλώ όλους να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτή η συμβουλή όχι μόνο σας προστατεύει, αλλά και προστατεύει τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους γύρω σας.»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...