Συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με την EBRD

Μοιραστειτε το

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που αφορά στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας της EBRD σχετικά με τη διασύνδεση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων με τοπικούς συμβούλους για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την πρόσβαση σε τεχνογνωσία που θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αξιοποιώντας αυτή τη νέα δυνατότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου θα μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντας την κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση. Επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως είναι ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός, η καθοδήγηση στην ανάπτυξη των πωλήσεων και των εξαγωγών, η ανάπτυξη πιστοποιήσεων και άλλα, θα έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας την δραστηριότητά τους αλλά και την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Διαμοιρασμός κόστους

Η υλοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών βασίζεται στη λογική του διαμοιρασμού του κόστους, με ποσοστό 70% – 88% του συμβουλευτικού κόστους να καλύπτεται από την EBRD και το υπόλοιπο 12%-30% από την ίδια την επιχείρηση. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του συμβουλευτικού έργου, πραγματοποιείται έλεγχος στην επιχείρηση για να μετρηθεί ο αντίκτυπος και τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την υλοποίηση του έργου.

Ο κος Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου, ανέφερε σχετικά «Η Τράπεζα Ηπείρου λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, υποστηρίζοντάς και κατευθύνοντας τες διαρκώς σε κάθε επιχειρηματικό τους βήμα».

Η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου, Επικεφαλής του προγράμματος Advice for Small Businesses στην Ελλάδα ανέφερε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Τράπεζα Ηπείρου υποστηρίζει το έργο μας καθώς θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στις επιχειρήσεις αλλά και τους συμβούλους που εδρεύουν στην Ήπειρο.»


 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...