Συνεργάτες Γιώργου Παπανδρέου στο Newsbomb.gr: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για υποψηφιότητα στο ΚΙΝΑΛ

Μοιραστειτε το

Το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα τα οποία πριν λίγη ώρα υποστήριζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα μπει στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής. Άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον με τους οποίους επικοινώνησε το Newsbomb.gr, διέψευσαν κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη πληροφορία επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και ούτε έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση, ούτε έχει κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο (16.10) προκάλεσε αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ και έφερε αντιδράσεις από την πλευρά των υποψηφίων για την προεδρία και γενικότερα στο εσωτερικό του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, άρχισε τις συναντήσεις – όπως είχε προαναγγείλει – με τους υποψήφιους και μετά τις πρώτες συνομιλίες δεν φαίνονται να έχουν διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα τα δεδομένα.

Το πώς θα πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής και η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Προσεχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ.Παπανδρέου, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών», δήλωσε από το Καρπενήσι τελευταίος, προσθέτοντας: «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ.Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα», συμπλήρωσε.

Και στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Η γεωγραφική κατανομή των 1.712 νέων μολύνσεων: 332 στην Αττική – 265 στη Θεσσαλονίκη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Αρκετά «δραστήρια» η διαταραχή που έρχεται

Πέθανε η δημοσιογράφος Ελένη Αποστολοπούλου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...