Συνεπιμέλεια- Τσιάρας: Κρίμα η διχαστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει

Μοιραστειτε το

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σε όσα καταλόγισε στο νομοσχέδιο της «συνεπιμέλειας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι κρίμα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για εσάς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετείτε μια τέτοια διχαστική τακτική σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας ενώνει. Προσωπικά, σε όλη την πολιτική μου διαδρομή δεν έκανα ποτέ κάτι που δεν πίστευα. Εγώ προτείνω αυτό το νομοσχέδιο γιατί πιστεύω ότι είναι ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό βήμα και γιατί πιστεύω ότι θα στηρίξουμε το πραγματικό συμφέρον του παιδιού, γιατί πρέπει να δούμε ένα πρόβλημα πραγματικό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισε καν ότι υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Λυπάμαι πραγματικά, αν δεν προσβάλλει αυτή η στάση εσάς που αναγνωρίσατε ότι υπάρχει πρόβλημα, την περίοδο που κυβερνούσατε συστήνοντας νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν από τη Βουλή να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Το πρόβλημα το αναγνωρίσατε όταν κάνατε εσείς νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Αλήθεια, πού βρίσκεται το πόρισμα εκείνο; Θέλατε να αποφύγετε την κοινωνική ένταση, δεν θέλατε να έρθετε αντιμέτωποι με οποιαδήποτε κοινωνική ένταση. Είναι συνεπώς υποκρισία μέγιστη να λέτε ότι ανεβάζουμε ένα θέμα που δεν υπάρχει, όταν εσείς το αναγνωρίσατε, το προηγούμενο διάστημα αλλά δεν είχατε την τόλμη να το αντιμετωπίσετε και αυτό σας καθιστά εκτεθειμένο στην κοινωνία. Είναι κρίμα που χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «μέγιστη ανακρίβεια» σχετικά με τον ισχυρισμό ότι το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την εφαρμογή της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης. «Η παραπομπή στη συνθήκη αναφέρεται σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Ωραία κρύφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από τη φράση ότι “υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα” πίσω από τη νομοθετική μας πρωτοβουλία. Μα δεν έχετε ιδέα ποιοι είναι οι περισσότεροι από αυτούς που πλήττονται; Είναι φτωχοί άνθρωποι, είναι αγωνιστές που παλεύουν καθημερινά και θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους και να τα στηρίξουν» εξήγησε ο κ. Τσιάρας.

Τέλος, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρας και σχετικά με όσα ανέφερε για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, λέγοντας: «Είναι γνωστό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ομιλία του φεύγει. Δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας έρχεται εδώ ανεβάζοντας τα θέματα της υγειονομικής κρίσης, αν και γνωρίζει ότι είναι θέματα που χρειάζονται ειδική διαχείριση. Η στάση του αυτή δείχνει τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η παράταξή του, με όσα ακούγονται αυτές τις ημέρες στην προανακριτική επιτροπή. Όταν ακούτε τι έγινε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνομαι ότι σας δημιουργεί δυσκολία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τασούλας σε Τσίπρα: «Ζητήματα αυτοπροστασίας, όχι Δημοκρατίας» τα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...