Συνελήφθη 40χρονος Γεωργιανός για την επίθεση στον ιερέα της Λυών – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο υπό κράτηση άντρας παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε τον Ορθόδοξο ιερέα της Λυών

O 40χρονος άντρας γεωργιανής ιθαγένειας είναι «ο σύζυγος μιας γυναίκας που είχε σχέση με το θύμα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Le Fifaro, ο φερόμενος δράστης της επίθεσης εναντίον του ορθόδοξου ιερέα της Λυών το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου το πρωί μαζί με τη σύζυγό του .

Ο Georgi P. και η σύζυγός του βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση αστυνομίας στη Λυών. Ο 40χρονος Γεωργιανός παραδέχτηκε τα γεγονότα. Θα πρέπει σύντομα να παρουσιαστεί σε ανακριτή δικαστή για κατηγορία.

Σύμφωνα με μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα, ο σύντροφος του Georgi P. ήταν η ερωμένη του επιτεθέντος ιερέα. Επομένως, είναι θέμα κοινού δικαίου και όχι τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς το πλαίσιο ασφάλειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε φόβο. Αυτός ο άντρας » αποδεικνύεται ότι είναι σύζυγος μιας γυναίκας που είχε σχέση με το θύμα«, Είπε σε δήλωση ο εισαγγελέας Νικολά Ζακέτ. Η έρευνα διεξήχθη από τη δικαστική αστυνομία.

Σε κακή κατάσταση ο ιερέας

Ο Ορθόδοξος ιερέας είναι « έξω από το κώμα », ανέφερε την Τετάρτη έναν θρησκευτικός ηγέτης της ελληνικής κοινότητας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ο πενήνταχρονος δεν είναι ακόμα εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τον ιερέα της ενορίας Saint-Georges στη Γκρενόμπλ, ο Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, « υποφέρει πολύ ψυχολογικά » και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ξανά σύντομα για « αποφυγή μόλυνσης ». « Η κατάσταση της υγείας του είναι ακόμα κακή. Οι συγγενείς του δεν κατάφεραν ακόμη να τον δουν », είπε.

Αυτός ο ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, ο οποίος έφτασε « μεταξύ του τέλους του 2009 και των αρχών του 2010 » σύμφωνα με αυτόν τον συγγενή, είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από ένα μήνα για « οικογενειακούς λόγους » και είχαν ξεκινήσει  για αναζήτηση « μιας άλλης αποστολής στο εξωτερικό ». Το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, δέχτηκε ένα πυροβολισμό από ένα πριονισμένο όπλο, καθώς έκλεισε την πόρτα της εκκλησίας με πολιτικά ρούχα και πυροβολήθηκε σοβαρά στο στήθος και την κοιλιά. Ο ύποπτος είχε διαφύγει.

Αυτή η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την επίθεση στη Βασιλική της Νίκαιας , προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, αλλά η έλλειψη αξίωσης και η προσωπικότητα του θύματος οδήγησαν την εθνική αντιτρομοκρατική δίωξη να μην λάβει γνώση των γεγονότων.

Πηγή Le Fifaro

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα