Συνελήφθη η σύζυγος του Ελ Τσάπο για διακίνηση ναρκωτικών

Μοιραστειτε το

Το δρόμο του συζύγου της, στην φυλακή, ακολούθησε η γυναίκα του καταδικασμένου Μεξικανού βαρόνου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, η οποία συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών.

Η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, 31 ετών, άλλοτε νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς, σύζυγος του μεξικανού βαρόνου, συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσαν οι αρχές των ΗΠΑ.

Η 31χρονη Κορονέλ Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, που θεωρείτο για καιρό ο ισχυρότερος βαρόνος των ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Στη δίκη του το 2019 έγιναν γνωστές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του, από διακίνηση ναρκωτικών και βιασμό κοριτσιών ακόμη και ηλικίας 13 ετών έως την εκτέλεση ψυχρών δολοφονιών πρώην μελών και αντιπάλων του καρτέλ.

Η κατά 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο» Αϊσπούρο, κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας, περνώντας από την ηρωίνη και τις μεθαμφεταμίνες.

Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του άντρα της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα. Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές.

Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια (νότιες ΗΠΑ).

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ελάχιστες επαφές της επιτρέπει με τον άντρα της — της έχει απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...