Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο οι Ειδικές Δυνάμεις

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα Μ. Τρίτη, στις 10:30, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τρέχοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σχέδιο για τον Δ’ Κλάδο των Ειδικών Δυνάμεων.

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη του σώματος των Ειδικών Δυνάμεων υπό την άμεση εποπτεία του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σήμερα ανοίγει και η αυλαία της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό ανοίγει στη Γενεύη. Ελλάδα και Κύπρος, προσέρχονται στη διάσκεψη με αποφασιστικότητα για να μην κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του, αλλά και με ξεκάθαρη γραμμή άμυνας στις τουρκικές αξιώσεις, για λύση δυο κρατών που υπονομεύουν την πορεία των συνομιλιών.

Αθήνα και Λευκωσία έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά την αναζήτηση οποιασδήποτε λύσης, πέραν της διπλωματικής οχύρωσης που υπαγορεύει το πλαίσιο του Χάρτη του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού και τον συνδυασμό του με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό όπως έχει διαμηνυθεί σε όλους τους τόνους μεταφράζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και της δυνατότητας επέμβασης τρίτων χωρών, καθώς επίσης της πλήρους απομάκρυνσης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι Αθήνα και Λευκωσία σε αυτήν την συγκυρία δεν αναμένουν κάποιο βήμα σύγκλισης από την τουρκική πλευρά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και… F-35 – Νέο χτύπημα στον Ερντογάν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...