Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Μοιραστειτε το

Απολύμανση σε σχολική αίθουσα

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία, κάτι που αρχικά είχε τεθεί ως πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα, αλλά στην πορεία έμεινε πίσω για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Η απόφαση για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -μετά από αυτό των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου- θεωρείται βέβαιη, αφού ο δείκτης θετικότητας ύστερα από δυόμισι μήνες lockdown έχει πέσει στο 4,3%, κάτω δηλαδή από 5%, όπως ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, οι ειδικοί συμφωνούν και θα το έβλεπαν θετικά να πραγματοποιηθεί ακόμα και από την ερχόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ως πιο πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου. 

Κόμματα της αντιπολίτευσης, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί, όπως η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, τονίζουν ότι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη διενέργεια μαζικών τεστ σε καθηγητές και μαθητές.

Άλλωστε, παραμένει η ανησυχία για την πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας με πάνω από 500 γνωστά κρούσματα καθημερινά και τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 5.570. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το προηγούμενο 24ωρο, περίπου οι μισές από τις μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική (234).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...