Συνεδριάζει εσπευσμένα σήμερα ο EMA για το εμβόλιο της Moderna

Μοιραστειτε το

Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να ανάψει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στο εμβόλιο της Moderna κατά του νέου κορονοϊού.

Την είδηση για την εσπευσμένη συνεδρίαση του EMA για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, που παραμονές των Χριστουγέννων άρχισε να χορηγείται στις ΗΠΑ, έκανε γνωστή εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Είναι η δεύτερη επίσπευση στη συνεδρίαση του EMA με θέμα το εμβόλιο της Moderna. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για τις 12 Ιανουαρίου αλλά στην πορεία και εν μέσω πιέσεων από διάφορες κυβερνήσεις για να κυλήσει πιο γρήγορα η διαδικασία, επισπεύσθηκε για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά μερικών εβδομάδων μεταξύ τους, όπως ακριβώς και εκείνο των Pfizer/BioNTech. Όμως μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου και δεν χρειάζεται βαθιά κατάψυξη στους -70 βαθμούς, όπως το εμβόλιο της Pfizer. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας αναφέρει πως τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης 3 δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 94,1% αποτελεσματικό και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. 

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την οψιόν που είχε για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna. Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν έως σήμερα είναι πλέον 160 εκατ. δόσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...