Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ της ΝΔ: Μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές – επίθεση στον Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Όσο περίεργη και ασυνήθιστη ήταν η τελευταία, άτυπου χαρακτήρα, συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας πριν από έναν χρόνο άλλο τόσο ιδιόμορφες είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες συγκαλείται εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Μια συνεδρίαση στην οποία με την ομιλία  του, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μεταξύ άλλων και μια πολιτική πρόγευση της σύγκρουσης που προμηνύει ο κοινοβουλευτικός προγραμματισμός για την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, στον πρωθυπουργό. 

Τον Νοέμβριο του 2019 και με το μεταναστευτικό ζήτημα σε κρίσιμη καμπή, η τοποθεσία δίπλα στο κύμα του Αργοσαρωνικού, που φιλοξενούσε την κοινοβουλευτική σύσκεψη έδινε έναν σαφώς πιο χαλαρό τόνο. Ταυτόχρονα όμως αυτή η διαφορετική συνεδρίαση απηχούσε και την παγιωμένη άποψη του πρωθυπουργού, για τον ρόλο των βουλευτών. Ρόλος που δεν περιορίζεται στην στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής δια της αυτοματοποιημένης ψήφισης των νομοσχεδίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανοιχτή γραμμή με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές ότι η θέση των γαλάζιων στελεχών είναι στην κοινοβουλευτική “πρίζα”, μέσα στο κυβερνητικό “παιχνίδι” ακόμη και εάν δεν συμμετέχουν στην “ενδεκάδα”. Επιπλέον, οι βουλευτές, αποτελούν όπως δημόσια έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βασικό think tank ενός κόμματος, τον “αγωγό” που μεταφέρει την εικόνα της κοινωνίας στην κυβέρνηση. Σε εκείνη την συνάντηση, δεν ήταν όλα ανέφελα, και τότε ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει να υπενθυμίσει σε όλους τους γαλάζιους βουλευτές ότι ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν εξαρτάται και από την επιμέλεια που επιδεικνύουν με τη δημόσια εκφορά τους για το ανοιχτό μέτωπο της διαχείρισης του μεταναστευτικού και της αντιστοίχησης της με την κυβερνητική πολιτική.

Έναν χρόνο μετά η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα συνέρχεται εκ νέου σε σώμα, αλλά εξ’αποστάσεως λόγω της πανδημίας του Covid και στο φόντο που δημιουργείται από την αναβάθμιση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown στη Θεσσαλονίκη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και απέναντι από το τραπέζι της τηλεδιάσκεψης του Μεγάρου Μαξίμου στο οποίο θα βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Σταύρο Καλαφάτη, θα βρεθούν στη μεγάλη οθόνη τα 156 μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, προγραμματίζεται η συνεδρίαση να έχει σαφώς διαδραστικό χαρακτήρα, όχι απλώς μέσα από τις αναγκαίες εναλλαγές στη μεγάλη οθόνη, αλλά και δίνοντας το ψηφιακό βήμα σε σειρά βουλευτών. Βασική να συμπληρωθεί η αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης αλλά και για να καταγραφεί ο παλμός σε περιφερειακό αλλά και να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός ενόψει της δυσκολότερης συνέχειας.

Άλλωστε το διακύβευμα της προσεχούς περιόδου δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε και παρεκκλίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν παραγνωρίζονται οι επιπτώσεις των νέων μέτρων σε κλάδους που ήδη έχουν πληγεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπως η εστίαση. Τα μέτρα ανακούφισης σε συνδυασμό με την διακηρυγμένη βούληση της κυβέρνησης για δυναμική ενίσχυσή τους, αμβλύνει έως έναν βαθμό τις δυσκολίες στην επικοινωνία των βουλευτών με τις τοπικές κοινωνίες. Οι αβεβαιότητες όμως που δημιουργεί η πανδημία και ο αρνητικός αντίκτυπος που αναπόφευκτα προβλέπεται, για περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης, αποτελεί έναν σημαντικό σκόπελο. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η υπέρβαση του, οι βουλευτές καλούνται να μετριάσουν και τις τοπικές ανησυχίες που εκφράζονται αναφορικά με τα όρια αντοχής του ΕΣΥ αλλά και της επάρκειας διαφορετικών σχεδιασμών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Τρίτη – Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...