Συναγερμός στο Παρίσι: Επίθεση κοντά στα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo – Τέσσερις τραυματίες

Μοιραστειτε το

Επίθεση με μαχαίρι, που άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες, πραγματοποιήθηκε κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με το Associated Press, δύο δράστες έχουν διαφύγει με την αστυνομία να έχει εξαπολήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Η οδός Nicolas Appert αλλά και όλη η περιοχή στη γειτονιά αυτή του ανατολικού Παρισιού, κοντά στο σταθμό Μετρό Richard Lenoir , έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση».

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του περιστατικού στα Ηλύσια Πεδία.

Ο δήμαρχος του Παρισιού, Άριελ Βέιλ, ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή χιλιάδες μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία τους, μέχρι να λήξει το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό πραγματοποιείται την ώρα που η δίκη για την επίθεση στις 7 Ιανουαρίου 2015, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό είχε γίνει και πάλι στόχος απειλών, καθώς την παραμονή της έναρξης της δίκης, αποφάσισε να ξαναδημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ που το είχαν καταστήσει στόχο τζιχαντιστών.

Η επίθεση που πλήγωσε την Ευρώπη και τον Τύπο

Στις 11:30 τοπική ώρα την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, ένα μαύρο Citroen C3 παρκάρει κοντά στο κτήριο του Charlie Hebdo στην οδό Nicolas-Appert. Δύο ένοπλοι μασκοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα και οπλισμένοι με Καλάσνικοφ πλησιάζουν τα γραφεία.

Αρχικά εισβάλλουν στο κτίριο της οδού με αριθμό 6, εωσότου αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε λάθος διεύθυνση. Τελικώς, εισέρχονται στο κτίριο της οδού με αριθμό 10, όπου στο δεύτερο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού.

Στο εσωτερικό των γραφείων οι 2 δράστες -τα αδέλφια Cherif και Said Kouachi- ζητούν να μάθουν από το προσωπικό συντήρησης στη ρεσεψιόν, την ακριβή τοποθεσία των γραφείων του περιοδικού και στη συνεχεία εκτελούν τον επιστάτη Frederic Boisseau.

Η σκιτσογράφος του περιοδικού, Corinne Rey, που μόλις έχει επιστρέψει στο κτήριο, αναγκάζεται υπό την απειλή των όπλων να πληκτρολογήσει τον κωδικό ασφαλείας για την είσοδο στα γραφεία, την ώρα που εξελισσόταν η εβδομαδιαία συνεδρίαση της ομάδας σύνταξης.

Οι 2 άνδρες ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν τον αστυνομικό-σωματοφύλακα του Διευθυντή Σύνταξης, Franck Brinsolaro, αφού πρώτα έχουν ζητήσει να μάθουν ονομαστικά ποια είναι η συντάκτρια Stephane Charbonnier, γνωστή ως Charb, και άλλοι 4 σκιτσογράφοι τους οποίους και εκτελούν, μαζί με άλλους 3 εργαζομένους κι έναν επισκέπτη που παρίσταται στη συνεδρίαση.

Μάρτυρες δήλωσαν αργότερα ότι αμέσως μετά τους πυροβολισμούς άκουσαν τους δράστες να φωνάζουν «Εκδικηθήκαμε για την προσβολή στον Προφήτη Μωάμεθ» και «ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...