Συναγερμός στη Ρωσία: Κλοπή υλικού στο πυρηνικό κέντρο διοίκησης Ilyushin-80 – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

(CNN) Η ρωσική αστυνομία ερευνά ένα περιστικό απώλειας υλικού  σε ένα απόρρητο αερομεταφερόμενο πυρηνικό κέντρο διοίκησης, το οποίο ονομάζεται «αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως».

Το αεροσκάφος Ilyushin-80 έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε μόνο κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του αεροσκάφους στο Beriev Taganrog Aviation Scientific and Technical Complex, σύμφωνα με αξιωματούχους τη Δευτέρα.

Μια καταπακτή φορτίου βρέθηκε να έχει ανοιχτεί και 39 κομμάτια ραδιοεξοπλισμού αναφέρθηκαν ότι λείπουν από μέσα στο αεροσκάφος. Οι ύποπτοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Η ασφάλεια έχει πλέον αυξηθεί στον ιστότοπο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το οποίο ερευνά το περιστατικό. Λίγες λεπτομέρειες για το αεροσκάφος είναι διαθέσιμες, καθώς το αεροπλάνο και το περιεχόμενό του είναι κρατικό μυστικό.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Πούτιν, χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους και είπε: «Φυσικά, θα υπάρξει έρευνα και θα ληφθούν μέτρα ώστε αυτό να μην συμβεί ξανά».
Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο είχε υποβληθεί σε συνήθη συντήρηση στα γρανάζια προσγείωσης πριν από την κλοπή, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass και όλος ο εξοπλισμός ήταν στη θέση του εκείνη τη στιγμή.
Τα Airborne Command Posts ήταν τα πρώτα ψευδώνυμα αεροπλάνα της Ημέρας της Ημέρας της Ημέρας της Ημέρας της Ημέρας της Ημέρας της Κρίσης, καθώς έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή μείζονος καταστροφής που θα μπορούσε να καταστρέψει την επίγεια υποδομή διοίκησης.
Τα πιο διάσημα μοντέλα τέτοιων εξειδικευμένων αεροσκαφών είναι το US Boeing E-4B, με βάση το Boeing 747, και το ρωσικό Ilyushin-80, με βάση τον επιβάτη Il-86. Σύμφωνα με τον Tass, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν επί του παρόντος τέσσερις Il-80 σε υπηρεσία.

Τα αεροσκάφη της «κρίσης της Ρωσίας» μπορούν να απογειωθούν από οποιοδήποτε πολιτικό ή στρατιωτικό αεροδρόμιο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο καθένας διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα, σύγχρονες εγκαταστάσεις επικοινωνίας και ένα σύστημα υποστήριξης της ζωής που του επιτρέπει να παραμείνει στον αέρα για αρκετές ημέρες.
Εκτός από το παρμπρίζ του πιλοτηρίου, το αεροπλάνο δεν έχει παράθυρα, επομένως αυτά που βρίσκονται στο αεροσκάφος δεν τυφλώνονται από πυρηνική έκρηξη, δήλωσε η RIA Novosti. Το τμήμα ουράς στεγάζει μια κεραία καλωδίου εξόδου για επικοινωνία με υποβρύχια.

Τα αεροσκάφη «Ημέρα της Ημέρας» της Πολεμικής Αεροπορίας υπέστησαν ζημιές στον ανεμοστρόβιλο
Αν και δεν είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού στο αεροσκάφος, πιστεύεται ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα για τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί επιβάτες υψηλού επιπέδου με χώρους εργασίας και χαλάρωσης.
Τον Οκτώβριο, ο Tass ανέφερε ότι τα αεροσκάφη πρόκειται να αναβαθμιστούν.
Μια πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε στον Tass ότι η ενημερωμένη έκδοση θα βασίζεται σε ένα τετράγωνο Il-96-400M, αεροσκάφος μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους
Η πηγή ανέφερε ότι η νέα έκδοση «θα αυξήσει σημαντικά την περίοδο αεροπορικής μάχης και θα επεκτείνει την ακτίνα για τη διοίκηση των στρατευμάτων».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα