Συναγερμός στη Γαλλία μετά τα 45.000 νέα κρούσματα

Μοιραστειτε το

Το νοσοκομείο Rene Dubos έξω από το Παρίσι

Photo by Ludovic Marin, Pool via AP

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε η Γαλλία, που ανακοίνωσε 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 42.032 την Παρασκευή. Το ανησυχητικό δεν είναι μόνο αυτό, ούτε οι 138 επιπλέον θάνατοι, αλλά το γεγονός ότι σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη.

Από αυτούς, οι 233 είναι άνθρωποι που έκαναν σήμερα εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία ανήλθε σε 1.086.497 και σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, το 16% των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό. Πρόκειται για νέο υψηλό και αριθμό διπλάσιο από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, αναμένεται αύξηση σοβαρών περιστατικών και θανάτων τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η χώρα έχει 5.800 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αυξηθούν σε 7.700 μέσα σε 15 ημέρες.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο, εισήχθησαν στα νοσοκομεία 1.667 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στο σύνολό τους οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 είναι 15.637.

Επίσης, έπειτα από τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η γαλλική κυβέρνηση σε 54 διαμερίσματα της χώρας και στην Πολυνησία, 2 στους 3 Γάλλους βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρότερων ή λιγότερο αυστηρών περιορισμών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...