Συναγερμός στην Κάλυμνο: Έξαρση κρουσμάτων λόγω αρραβώνα με μηδέν μέτρα

Μοιραστειτε το

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάλυμνο τις τελευταίες μέρες, καθώς υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Διακομιχάλη, σε τρεις μέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά. Σε όλα οι ασθενείς αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα.

«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», είπε ο δήμαρχος, ενώ έχουν εντοπισθεί οι τέσσερις πυρήνες (τέσσερις οικογένειες) κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε, μιλώντας στο skyrodos.gr, ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο δήμαρχος Καλύμνου σχετικά με το πώς ξεκίνησε η διασπορά δήλωσε ότι: «Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να διαχειρισθείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Πρόσθεσε ακόμη ότι περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση, ενώ το μεσημέρι σε νέα σύσκεψη παρουσία και του Επάρχου, θα ενημερώσει τους πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο κορωνοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι “ορφανά” τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις», κατέληξε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...