Συναγερμός για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στις κλειστές δομές

Μοιραστειτε το

Το γηροκομείο με τα κρούσματα Covid-19 στην Καρδίτσα

EUROKINISSI

Τα 412 έφτασαν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα, μετά τον θάνατο τριών ανδρών, όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για έναν 68χρονο που νοσηλευόταν στο «251 ΓΝΑ» κι έναν 95χρονο που κατέληξε τα ξημερώματα στο «Σισμανόγλειο», ενώ το βράδυ της Κυριακής είχε υποκύψει ένας ένας 84χρονος στο «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα, αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα της πανδημίας σε μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Στην Καρδίτσα, έχουν εντοπιστεί συνολικά, οκτώ περιστατικά σε γηροκομείο. 

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο (2) θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους ,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων (4) κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής.

Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο (2) επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό. Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Στα Ιωάννινα, υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και για τις διάσπαρτες εστίες, όπως η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαπιστώθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού σε ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 487, από τα οποία βρέθηκαν 20 θετικά, εκ των οποίων πέντε αφορούν Έλληνες και 15 αλλοδαπούς, οκτώ γυναίκες, δώδεκα άνδρες και διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη.

Σήμερα Δευτέρα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα, καθώς θεωρούν μεγάλη απειλή τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ενδεικτικό είναι ότι ένας και μόνο ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό έως και σε 80 άτομα σε συνθήκες συνωστισμού.

Ασυμπτωματικοί ήταν άλλωστε και στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι εντοπίστηκαν θετικοί κατά τα διεξαγωγή των rapid tests από τον ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Η μη εκδήλωση συμπτωμάτων έχει ως αποτέλεσμα οι φορείς αυτοί να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως να μην απομονώνονται με αποτέλεσμα τα διασπείρουν τον ιό.

Δύο κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο

Αναταραχή και στο Δρομοκαΐτειο όπου την Κυριακή εντοπίστηκαν δύο ασθενείς θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ήταν ασυμπτωματικοί ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά του ιού.

Οι δύο ασθενείς, όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτέμβρη.

Την περασμένη Πέμπτη τους έγινε διαγνωστικό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε την Κυριακή και τους έδειξε θετικούς στον ιό. Ο ένας από αυτούς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή.

Έξω από το Δρομοκαΐτειο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τεστ σε όποιον εισέρχεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Την Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 229 νέα κρούσματα. Έτσι το σύνολό τους ανέρχεται πλέον σε 19.842. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 82 ασθενείς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...